Graag willen wij onze Rudolf aan u voorstellen

Rudolf Thijssing: “Datacenter draait om veel meer dan alleen computers”
“Als mensen horen dat je in een datacenter werkt, denken ze dat je de hele dag alleen maar met computers bezig bent. Maar mijn taken zijn veel uitgebreider en het werk is heel afwisselend”, zegt Rudolf Thijssing (1982). Hij is sinds 1 november 2021 Teamleider Datacenter Operations bij Bytesnet. In die rol is hij in beide Bytesnet-datacenters verantwoordelijk voor de aansturing van de datacenter-engineers en de werkzaamheden die daarbij horen.

Zijn werkplek is in d’ Root in Groningen. “Maar ik ben gemiddeld twee dagen per week in ons datacenter in de Spaanse Kubus in Rotterdam. Dan blijf ik daar meestal slapen, want even heen en weer naar huis is niet te doen. Ik woon in Appingedam, dat is ongeveer drie uur rijden.”

Elektrotechniek

Van huis uit is Rudolf elektrotechnicus. In 2016 kwam hij in aanraking met de wereld van datacenters. Als Senior Technical Coördinator had hij, in dienst van CBRE, een leidinggevende functie bij een hyperscale datacenter in de Eemshaven. “Waar we samen met het team van de klant de technische installaties onderhielden.”

“Maar ik was toe aan iets anders: een kleinere organisatie met korte lijnen. Daarom heb ik een open sollicitatie naar Bytesnet gestuurd. Precies op het goede moment, want ze waren na wat interne verschuivingen juist op zoek. Alles was vlot geregeld en ik kon snel aan de slag.”

Complex en afwisselend

Rudolf was bij zijn vorige werkgever verantwoordelijk voor de aansturing van de CBRE-techneuten, seniors en teamleiders. Dat team werkte aan elektrotechniek, koeling en dergelijke. Die achtergrond en ervaring was meer dan welkom bij Bytesnet. “Maar mijn werkgebied is nu breder – en dat maakt het extra interessant. Het gaat nu om het reilen en zeilen van het datacenter als geheel. Op IT-gebied leer ik deze dagen veel. Met dank aan de specialisten uit m’n team.”

“We hebben een heel leuk en hecht team, de samenwerking is uitstekend. Zowel in Groningen als in Rotterdam en ook over en weer. Ik heb het prima naar m’n zin. De kleinschaligheid bevalt me, precies zoals ik vooraf hoopte. De complexiteit en afwisseling is vergelijkbaar met m’n vorige baan. Een nieuwe dimensie is dat ik nu ook rechtstreeks met klanten te maken heb. Om hen draait het uiteindelijk allemaal waar we met z’n allen ons best voor doen als Bytesnet.”

Eigen boomgaard

Rudolf woont bijna z’n hele leven al in Appingedam – en hij wil er nooit meer weg. Hij is getrouwd, gaat graag met vrienden op stap en is in z’n vrije tijd vaak in de tuin te vinden. Die is best groot: maar liefst 3.000 vierkante meter. Dat vraagt dus wel wat aandacht.

“Ik heb een klein boomgaardje, met nog bomen eromheen en ook best veel gras. Dat betekent één of twee keer per week maaien in de zomer. Hartstikke ontspannen, rondjes rijden op m’n zittrekkertje.”