Housing en Co-Location

Bytesnet biedt in verscheidene regio’s in Nederland housing & co-location aan. Dit houdt in dat u uw eigen apparatuur in een datacenter kunt plaatsen.

Wij bieden private racks, corridor, cages & suites. Een private rack is een eigen, afsluitbaar rack in een van onze datacenters met 24/7 toegang. De racks zijn geplaatst in gesloten hot of cold corridors en voorzien van twee gescheiden stroomfeeds. De datacenters zijn ontworpen voor het leveren van optimale betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit. We bieden ruimte aan voor de huisvesting van zowel grote- als kleine IT omgevingen.

Voordelen: Optimale beschikbaarheid, Veilige omgeving, Perfecte ondersteuning, Goede koffie

24×7 toegang datacenter

Door middel van een strenge toegangsprocedure zorgt Bytesnet er voor dat alleen geautoriseerde personen binnen het Datacenter worden toegelaten. De procedure is aan de hand van ISO 27001:2017 ingericht en gecertificeerd. U heeft 24/7 toegang tot uw Datazaal en eigen Rack(s), met SmartAcces waarbij toegang gemonitord kan worden.

 

Een veilige omgeving

In onze TIER3+ datacenters wordt gezorgd voor een optimaal beveiligde omgeving voor uw systemen.
Deze beveiliging betreft onder meer de fysieke toegang tot het datacenter evenals de redundant uitgevoerde regeling van de stroomvoorziening, temperatuur en de luchtvochtigheid. Door de inrichting van deze omgeving kan een hoge uptime van 99,981% worden gegarandeerd.

Brandpreventie
Alle datavloeren en technische ruimtes zijn voorzien van een redundant Very Early Smoke Detection Alarms (VESDA) systeem dat stof- en roetdeeltjes detecteert. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, zullen adequate blusmiddelen het vuur snel doven.

SmartAcces

Bij SmartAccess zijn er digitale paslezers op de racks geplaatst. Hiermee is in te geven wie er toegang heeft tot uw racks en kunt u zien wie en wanneer de racks geopend zijn. Tevens krijgt u inzicht in alle keren dat een rack open gemaakt is.

Efficiënt koelsysteem
Op onze datacenter locaties wordt gebruik gemaakt van innovatieve (directe en indirecte) vrije koeling. Bytesnet Rotterdam realiseerde in 2017 een gemiddelde jaarlijkse PUE van 1,20 op de Datazaal met indirecte vrije koeling. Voor overige Datazalen zijn de PUE metingen op aanvraag beschikbaar. De gehanteerde temperatuur en vochtigheid is mogelijk binnen de grenzen van ASHRAE recommended.

Twinning Datacenter

Bytesnet werkt samen met regionale Datacenters om twinning concepten mogelijk te maken. Daarbij kunnen wij onder één contract connectiviteit en colocatie op meerdere locaties ontzorgen, zodat u uw omgeving gespiegeld kan opbouwen voor het hoogst mogelijk uptime.

Getrainde professionals

Onze gecertificeerde datacenter professionals (CDCP) hebben een uitgebreide kennis van datacenters en hun operatie. Daarnaast heeft al ons technisch personeel een IT achtergrond. Al onze engineers zijn getraind om veilig te werken rond elektronische laagspanninginstallaties (VOP).

SMART Hands

Smart Hands. De extra paar technische handen die u nodig heeft in een datacenter. We zijn uw ogen en uw handen wanneer u op afstand problemen heeft met uw server, switch of firewall. Wij kunnen 24/7 onder uw regie externe partijen begeleiden of werkzaamheden verrichten in uw rack.

Redundante voorzieningen

Één A en één B circuit welke beide 230 Volt spanning leveren. Voor beide circuits is een volledige noodstroomvoorziening met N+1 ingericht. Doormiddel van N+1 uitgeruste koelinstallaties waarborgt Bytesnet ook het klimaat op haar Datazalen.

Ruimte:
Geconditioneerde vierkante meters voorzien van alle faciliteiten die de kwaliteit en continuïteit van onze dienstverlening garanderen.

Elektra:
Bedrijfszeker: sinds de stroom in 2007 in onze datacenters aanging, is het licht nog nooit uit geweest. A- en B-feed zijn voorzien van UPS- en noodstroomgeneratoren.

Connectiviteit:
Fysieke verbindingen tussen locaties, racks en componenten maken datadistributie en dataopslag mogelijk.

Koeling:
Optimaal gebruik van vrije koeling, wel binnen de geadviseerde ASHRAE-norm (relatieve luchtvochtigheid van 30-60 %, temperatuur tussen 18 en 27 graden Celsius).

SmartACCESS:
Gepersonaliseerde en veilige toegang tot uw racks en data.