Housing & Colocation

Betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit

Is jouw waardevolle data veilig opgeslagen of staat de server nog in een kwetsbare onbeveiligde ruimte? Door de eigen server te verplaatsen naar een optimaal beveiligde en geconditioneerde ruimte van Bytesnet is dat in ieder geval goed geregeld. Housing noemen we het. Daarbij zijn betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit drie belangrijke sleutelwoorden.

Private racks

Een private rack is een eigen afsluitbaar serverrack in een van onze datacenters. De racks zijn geplaatst in een gesloten hot of cold corridor, voorzien van twee gescheiden stroomfeeds, waarmee de continuïteit en beschikbaarheid gegarandeerd wordt. De racks kunnen voorzien worden van SmartACCESS gepersonaliseerde toegang.

Private corridor

Meer eigen ruimte nodig? Voor grote partijen faciliteren wij complete gangen met servers (corridors). Hierin kunnen alle racks voorzien worden van SmartACCESS gepersonaliseerde toegang, zodat alleen u bepaald wie er toegang heeft.

Private cages en suites

Speelt privacy een belangrijke rol, en heeft uw organisatie daarnaast flinke opslag en rekenkracht nodig? Privat housing in de vorm van een private cage of private suite is dan de oplossing. Een cage of suite is afsluitbaar en bestaat uit meerdere racks. De cages en suites zijn volledig afgesloten compartimenten binnen onze datacenters, waar alleen uw geautoriseerde personeel toegang toe heeft.

Twin datacenter – alles rondom data minimaal dubbel uitvoeren

1. Betrouwbaarheid – data moet altijd beschikbaar zijn

“Eén is geen!” Een uitspraak die van toepassing is op veel zaken, zeker ook als het om de opslag van data gaat. Daarom co-hosten wij jouw data desgewenst op een tweede locatie (colocatie) en we bieden we meerdere vormen van tweeledigheid. Een (colocation-)datacenter mag nooit afhankelijk zijn van één stroomleverancier. Voor de noodstroomvoorziening in onze datacenters is altijd back-up geregeld via noodgeneratoren en een tweede energieaanbieder (Tier3+). Ook uniek in onze propositie is dat we kunnen zorgen voor een verbinding via verscheidene telecom- en netwerkproviders. Mocht er één onverhoopt uitvallen, dan waarborgen we de continuïteit van datatransport via een tweede aanbieder.

2. Veiligheid van data, ook op colocation servers

Bytesnet garandeert de optimale veiligheid van data die op private racks en corridors, cages of suites wordt opgeslagen. Ook zijn onze strenge SLA’s bindend in de samenwerking met colocation datacenters waar een gespiegelde opstelling van de data wordt ondergebracht. Alle personen, die onze datacenters bezoeken, worden vooraf, tijdens en achteraf gecontroleerd. Zij worden op beeld vastgelegd, zonder dat dit onze gastvrijheid belemmert.

Streng geautoriseerde 24/7 toegang

Datacenters zijn alleen toegankelijk voor geautoriseerde personen en de procedure is aan de hand van ISO 27001 ingericht en gecertificeerd. Iedere ongeautoriseerde bezoeker moet zich vooraf, direct bij binnenkomst, identificeren voordat er een stap over de drempel van het datacenter gezet mag worden. Klanten kunnen zelfstandig 24/7 bij hun apparatuur komen.

Slimme, veilige toegangscontrole via SmartACCESS

Standaard onderdeel van onze dienstverlening is SmartACCESS, waarbij er een digitale paslezer op de serverracks geplaatst wordt. Hierdoor is de toegang tot racks geautoriseerd en zijn verantwoordelijkheden van elkaar te scheiden. Een bijkomend voordeel is dat de data die SmartACCESS genereert ook duidelijk maakt hoe lang werkzaamheden verricht zijn. Immers is inzichtelijk wie een rack geopend heeft, wanneer dit gebeurd is en hoe lang werkzaamheden geduurd hebben. SmartACCESS voorkomt daarmee onnodige discussies over facturen.

Beveiligd tegen brand

Alle datavloeren en technische ruimtes zijn voorzien van een redundant Very Early Smoke Detection Alarms (VESDA)-systeem dat stof- en roetdeeltjes detecteert. Wanneer er onverhoopt brand zou ontstaan is er snelle detectie en worden direct maatregelen genomen. Ontstaat er toch brand, dan zullen adequate blusmiddelen automatisch het vuur doven.

3. Hogere eisen aan continuïteit

De continuïteit van een datacenter is afhankelijk van drie grote factoren; Stroom, temperatuur en luchtvochtigheid. De stroomvoorziening is 100% op orde door een uitgebalanceerde, redundante stroomvoorziening, dus ook op de colocatie. Hetzelfde geldt voor temperatuur en luchtvochtigheid. Die zijn altijd binnen de gangbare, officieel vastgestelde en geadviseerde ASHRAE norm. De temperatuur is minimaal 18◦C en maximaal 27◦C, met een verschil van maximaal 5◦C per uur. Voor luchtvochtigheid wordt 30%-60% aangehouden. Bij <30% ontstaat de kans op statische elektriciteit en bij >60% de kans op corrosie.

factsheet cover

Meer weten over Housing en Co-Location?

Download dan hier de factsheet ‘Housing & Co-Location’ door hieronder je gegevens achter te laten. Je ontvangt vervolgens gelijk de factsheet als PDF-document.

Download!

Download de factsheet hier

Wil je graag de factsheet 'Housing & Co-Location' downloaden? Laat dan hier je gegevens achter en je ontvangt direct de factsheet.

Meer weten? Neem contact op met Joël!

Wil je meer informatie over onze oplossingen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Housing & co-location
Housing & co-location
Bytesnet biedt in verscheidene regio's in Nederland housing & co-location aan. Dit houdt in dat u uw eigen apparatuur in een datacenter kunt plaatsen.
Bekijk mogelijkheden
Data-innovation
Data-innovation
Wij zorgen voor maatwerk en een modulaire opbouw zodat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de datastromen en de toename van data.
Bekijk mogelijkheden
Expert services
Expert services
Onze mensen staan klaar om op ieder gewenst moment het verlengstuk op locatie te vormen. Zo ondersteunen wij ICT afdelingen en -dienstverleners.
Bekijk mogelijkheden
Network services
Network services
Regionaal. Nationaal. Internationaal. Bytesnet zorgt voor optimaal veilige verbindingen met alle publieke providers. En voor een kostenbewuste uitwisseling van data.
Bekijk mogelijkheden