Primary Menu

ONDERSTEUNING OP LOCATIE

SMART Hands

Smart Hands. De extra paar technische handen die u nodig heeft in een datacenter. We zijn uw ogen, oren en uw handen op de datacenterlocatie wanneer u problemen heeft met uw server, switch of firewall. Wij kunnen 24/7 onder uw regie externe partijen begeleiden of zelf werkzaamheden verrichten in uw rack.

Getrainde professionals
Onze gecertificeerde datacenter professionals (Minimaal CDCP gecertificeerd) hebben een uitgebreide kennis van datacenters en hun operatie. Daarnaast heeft ons technisch personeel een IT achtergrond. Al onze engineers zijn getraind om veilig te werken rond elektronische laagspanninginstallaties (VOP).

HOUSING & CO-LOCATION

Wij bieden private racks, corridor, cages & suites. Een private rack is een eigen, afsluitbaar rack in een van onze datacenters met 24/7 toegang. De racks zijn geplaatst in gesloten hot of cold corridors en voorzien van twee gescheiden stroomfeeds. De datacenters zijn ontworpen voor het leveren van optimale betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit. We bieden ruimte aan voor de huisvesting van zowel grote- als kleine ICT omgevingen.

Voordelen: Optimale beschikbaarheid, Veilige omgeving, Perfecte ondersteuning, Goede koffie

Twin Datacenter
Bytesnet werkt samen met regionale Datacenters om twinconcepten mogelijk te maken. Daarbij kunnen wij u onder één contract connectiviteit en colocatie op meerdere locaties ontzorgen, zodat u uw omgeving gespiegeld kan opbouwen voor de hoogst mogelijk uptime.

Datacenterruimte (netto)
Spaanse Kubus: 1100m2
Delft: 600m2
D’Root: 2500m2
Wespoort: 1100m2

Racks
In Rotterdam zijn de racks zijn standaard 46HE (220x60x100cm), maar zijn ook in diepere formaten (120cm) of bredere formaten leverbaar (80cm). In d’Root in Groningen zijn de standaardracks 47HE (220x80x120cm).

Tier classificatie
Tier3(+), Uptime 99,982%

Certificering
ISO 27001, NEN 7510, ISO 9001 en ISO 14001. Tevens beschikken we over een ISAE 3402 type II verklaring.

BRANDPREVENTIE

Alle datavloeren en technische ruimtes zijn voorzien van een redundant Very Early Smoke Detection Aspiration (VESDA) brand detectie systeem dat brand in een vroeg stadium detecteert. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, zullen speciale blusmiddelen het vuur snel doven. Alle blusmiddelen die ingezet worden zijn bedacht om gevolgschade tot een minimum te beperken.

Blusmiddelen
Spaanse Kubus: CO2 handblussers, Pre-action sprinkler systeem, Aerosol en Argonite
D’Root: CO2 hand, Watermist
Westpoort:  HI-FOG, water mist, double knock fire activation.
Delft: CO2 hand, Watermist

TOEGANGSBEVEILIGING

Door middel van een strenge toegangsprocedure zorgt Bytesnet er voor dat alleen geautoriseerde personen binnen het Datacenter worden toegelaten. De procedure is aan de hand van de ISO 27001standaard ingericht en gecertificeerd. U heeft 24/7 toegang tot uw Datazaal en eigen Rack(s), eventueel voorzien vanhet door ons ontwikkelde smartacces © systeem waarbij toegang tot uw rack door uzelf gemonitord kan worden. Doormiddel van toegangssluizen wordt de toegang binnen onze datacenterruimtes beperkt tot één geautoriseerd persoon per keer.

Toegangscontrole
24/7 zelfstandig toegang middels toegangspas en biometriescanners

Cameratoezicht
24/7 CCTV camerabewaking en opname op alle datazalen en ruimtes daaromheen.

Smartacces
Bij Smartaccess zijn er digitale paslezers op de racks geplaatst. Hiermee is aan te geven wie er toegang heeft tot uw racks en kunt u zien wie een specifiek rack heeft geopend en wanneer het rack geopend zijn. Tevens krijgt u inzicht in alle keren dat een rack geopend is. Op alle racks binnen onze datacenters is Smart Acces mogelijk

ENERGIEVOORZIENING

Om een continue en betrouwbare stroomtoevoer te garanderen naar de 19″ racks op de datavloer is deze onderverdeeld in twee gescheiden circuits: één A en één B circuit welke beiden 230 Volt spanning leveren. Voor beide circuits is een volledige noodstroomvoorziening met N+1 ingericht. Alle racks zijn voorzien van stroomfeeds die naar wens zijn afgezekerd op 32 Ampère of 16 Ampére. De UPS-systemen kunnen het datacenter ruim vijf minuten van stroom voorzien. Voor de generatoren is er voldoende diesel voorradig om, indien noodzakelijk, ruim 48 uur onafhankelijk van het vaste stroomnet opereren.

Stroomvoorziening
N+1, Uptime 99,982%

kW per rack beschikbaar
ten minste 5kW

Autonomie noodstroom aggregaten
48 uur, minimaal 24 uur (zonder tussentijds bevoorraadden)

Stroomfeed per volledig 19″rack
16-32 Ampère enkelfase of 32A Ampère driefase tot 18kW per rack

EFFICIENT KOELSYSTEEM

Op onze datacenter locaties wordt gebruik gemaakt van innovatieve (directe en indirecte) vrije koeling. Bytesnet Rotterdam realiseerde in 2017 een gemiddelde jaarlijkse PUE van 1,20 op de Datazaal met indirecte vrije koeling. Voor overige Datazalen zijn de PUE metingen op aanvraag beschikbaar. De gehanteerde temperatuur en relatieve luchtvochtigheid blijft binnen de grenzen van ASHRAE recommended waarden. Doormiddel van N+1 uitgeruste koelinstallaties waarborgt Bytesnet ook het klimaat op haar Datazalen.

Koelvoorziening
N+1

Koeltechnieken
D’Root: Chilled water.
Spaanse Kubus: Kyoto koeling en Chillers met vrije koeling
Delft: Adiabatisch koeling
Westpoort: Fresh air cooling and chilled water

Cold corridors / hot corridors
Afhankelijk van de locatie