Primary Menu
housing-colocation

HOUSING & CO-LOCATION

Uiterst efficiënt gereguleerd klimaat

Ons specialisme is het creëren van vertrouwen en continuïteit. Daarbij speelt het voorkomen van uitval een cruciale rol. In onze serverruimtes zorgen wij dat temperatuur en luchtvochtigheid optimale en constante waardes hebben. Beide zijn altijd binnen de gangbare, officieel vastgestelde en geadviseerde ASHRAEnorm: temperatuur minimaal 18ºC en maximaal 27ºC, variatie maximaal 5ºC per uur, luchtvochtigheid binnen de ruimte binnen de range 30%-60% (ASHRAE recommended). Daarnaast beschikt Bytesnet over ISO 14001 certificering, de internationale norm voor milieumanagementsystemen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid in MVO.

Veiligheid van data in optima forma

Veiligheid van uw server en data moet ´up to date´ zijn, SmartACCESS vanzelfsprekend en uw bedrijfszekerheid is een gegeven. Wij hanteren een perfecte informatiebeveiliging (ISO 27001-2013). Ook is op iedere locatie van Bytesnet een security officer aanwezig. Met onze specifieke, gepersonaliseerde diensten op het gebied van veiligheid onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Weifelt u nog? Wij laten ons volgens uw normen en die van de markt zonder enig probleem auditen. Wij maken waar wat wij beloven. Voor u een geruststellende wetenschap en een gegarandeerde, goede nachtrust. Bytesnet ontzorgt.

Net- en stroomvoorziening zoal het hoort

“Sinds het licht hier aan ging, is het nooit meer uit geweest.” Bij Bytesnet is de stroomvoorziening 100% op orde, mede door een uitgebalanceerde, redundante stroomvoorziening. Alles is gebouwd conform een door Bytesnet geoptimaliseerde Tier III norm. Bytesnet voldoet ook aan kwaliteitsstandaard ANSI/TIA-942. Wij doen geen enkele concessie aan onderhoud en testen onze neten stroomvoorziening continu. Bytesnet zorgt altijd voor een ingebouwde reserve. Zelfs voor een reserve van deze reserve. De Wet van Murphy sluiten wij zo volledig uit.

Twin Datacenter: uniek betrouwbaar

Voor optimale zekerheid ontwikkelden wij ons Twin Datacenter Concept. Voor onze klanten plaatsen wij de netwerk-, server- en opslagapparatuur op meerdere locaties. Samenwerking met collega’s/concurrenten biedt optimale zekerheid en continuïteit door een gespiegelde opstelling op twee verschillende locaties van verschillende eigenaren. Gebeurt er iets met één van de twee datacenters of met één van de twee bedrijven, dan draaien uw servers in de andere gewoon door. Uniek in de wereld van dataverkeer. Voor de snelste verbinding sluiten wij aan op een verscheidenheid aan telecom- en andere netwerkproviders. Hiermee bespaart u kosten en bent u altijd online.

Bytesnet-professionele-services

EXPERT SERVICES

SmartHANDS voor flexibel ondernemen

Onze mensen zijn opgeleide ICT professionals, gecertificeerd en geaccrediteerd. Maar … al onze mensen zijn bovenal echte mensen. Die durven het achterste van hun tong te laten zien en zullen nooit knollen voor citroenen verkopen. Zij zijn het verlengstuk van uw onderneming. Staan klaar om u op ieder gewenst moment te ondersteunen. Zorgen voor de fysieke beveiliging van uw data. Wij vervangen niet uw ICTafdeling of -dienstverlener, wij zijn uw verlengstuk op locatie.

Cloud consulting vanuit kennis en kunde

Achter iedere cloud zit een datacenter. Dat zorgt voor veiligheid en voor rust in uw organisatie. Helemaal als u weet dat netwerkapparatuur, opslag en servers harmonieus met elkaar samenwerken. Met resultaat: maximale uptime van uw IT-infrastructuur. De IT geheel of gedeeltelijk uit de cloud afnemen zorgt voor optimale flexibiliteit. Maar hoe stelt u die flexibiliteit samen? Hoe plant u capaciteit en wat heeft u nodig voor die broodnodige flexibiliteit? Maak gebruik van onze Cloud & Clear Scan.

Projectmanagement en businessinnovatie

Uw business is onze business. Uw project is ons project. Bytesnet staat open voor iedere uitdaging. Wij kennen onze klant, begrijpen waar u op IT-gebied mee te maken heeft en dragen concrete IT-oplossingen aan. Graag voeren onze gespecialiseerde professionals het projectmanagement bij implementatie en/of migratie.

Één loket, open en transparant

Bytesnet zorgt voor kwaliteitsverhoging van IT in het algemeen en datacenteroplossingen in het bijzonder zodat bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties hier optimaal van profiteren. Dat doen we door samen te werken met gerenommeerde organisaties/partners waardoor wij voor u klaar staan vanuit één loket. Wij hebben alles in huis om úw IT specialisten te ondersteunen. Om samen te komen tot de beste oplossingen voor úw organisatie. Dat maakt onze samenwerking voor u aantrekkelijk en efficiënt. Wij bedenken het én wij voeren het uit. Samen met úw mensen.

Bytesnet-Cloudservices

DATA-INNOVATION

High performance computing pool

Wij hebben te maken met een circulaire economie. Delen, beheren, optimaal benutten van hoogwaardige, efficiënte rekencapaciteit. Wie wil er niet beschikken over een supercomputer? Dat kan, zonder veel kosten, zonder te maken te hebben met gigantische investeringen.

Efficiënte en high capacity storage

Opslag van onmetelijke hoeveelheden data op de meest efficiënte wijze een probleem? Big data eng? Het is nu eenmaal een gegeven dat data veilig weggezet moet worden. Bytesnet kent zijn gelijke niet als het gaat om het wegzetten van uw data. Wij zorgen voor maatwerk en een modulaire opbouw zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over uw datastromen en de toename van uw data.

Versterkend Data Competence Center

De plek waar alle producten en diensten van ons en onze partners samenkomen én beheer van de optimalisatie van business, educatie en wetenschap. Broedplaats voor innovatie en onderdeel van het regionale ICT ECO systeem. Kortom, Bytesnet zorgt voorpartnerships met en tussen kennisinstellingen en neemt deel aan data-innovatieve projecten en stelt innovatieve werkplekken ter beschikking.

Bijzonder geavanceerd en open datalab

Datalab is de fysieke omgeving waar studenten, wetenschappers en bedrijven samenwerken aan allerlei innovatieve projecten en hier gebruik kunnen maken van de juiste, meest geavanceerde faciliteiten op het gebied van HPC (High Performance Computing).

Bytesnet-Network-Services

NETWORK SERVICES

Realisatie klantspecifieke infrastructuur

Maatwerkoplossingen, daar staat Bytesnet voor. Wij realiseren iedere wens en leveren maatwerk op klantgerelateerde eisen en garanderen datadistributie op de meest optimale, betrouwbare en veilige manier. Vanuit onze locaties, via onze infrastructuur, verbinden wij uw organisatie, uw apparatuur, met de rest van de wereld. Vanzelfsprekend carrier onafhankelijk. U bepaalt zelf welk netwerk bij u past en bent bij ons volledig vrij in de afname van bandbreedte en keuze van connectiviteitsdiensten. Bij Bytesnet bent u nooit afhankelijk van één leverancier. Zo is uw data altijd en overal veilig, bereikbaar en beschikbaar.

Realisatie fysieke infrastructuur

De verbinding van de ene locatie naar de andere locatie. Point-to-point. Bytesnet zorgt voor de beste en kortste route naar data. Wij kennen de snelwegen, de op- en afritten en zijn in staat deze klantspecifiek te maken en beschikbaar te stellen. Wij zijn onafhankelijk en werken niet met één leverancier. Daarom is Bytesnet in staat altijd de beste oplossing en de meest (kosten) efficiënte route te realiseren voor de data van uw organisatie.

Stabiele en veilige internetverbindingen

Bytesnet beschikt over één van de drie best ontsloten internetknooppunten van Europa. De internetdiensten die wij, samen met onze gerenommeerde partners, aanbieden zijn van ongekend hoog niveau. Wij staan dan ook garant voor de stabiliteit en veiligheid van het internet.

Bytesnet is het middelpunt van de cloud

Regionaal. Nationaal. Internationaal. Bytesnet zorgt voor optimaal veilige verbindingen met alle publieke cloudproviders. Ook zorgen wij voor een kostenbewuste uitwisseling van data tussen uw omgeving en de private en publieke cloudomgeving. Weet, achter iedere cloud zit een datacenter, voor iedere cloud zet Bytesnet zich graag in.