Branchkey

Organisaties ontwikkelen betere AI-algoritmes door samen te werken met Branchkey en Bytesnet 

Hoe meer goede data een organisatie heeft, hoe beter zij goede AI-algoritmes kunnen ontwikkelen en toepassen. Als ze ook nog data van andere organisaties hadden mogen gebruiken, dan zouden hun AI-algoritmes nog beter kunnen worden. Maar het delen van data tussen organisaties kent ook vele bezwaren, waaronder privacybescherming, concurrentie gevoeligheid en/of onderlinge verschillen in data definities/betekenis. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen die bezig zijn met het ontwikkelen van AI-algoritmes die vroegtijdig signalen van ziektes op scan’s van patiënten kunnen ontdekken maar vanwege privacy niet zomaar patiëntgegevens onderling mogen delen. Maar ook aan allerlei toeleveranciers die in een complexe keten moeten samenwerken met elkaar en met de autofabrikant om uiteindelijk betere auto’s te kunnen assembleren met de inzet van AI. BranchKey biedt met haar “Federated Learning” cloud platform een mooie oplossing voor die organisaties en bedrijven om zo goed mogelijke AI-algoritmes te kunnen ontwikkelen zonder dat het nodig is om data met elkaar te hoeven delen.

Wat is federated learning? 

Federated Learning is een gedecentraliseerde en privacy-vriendelijke vorm voor samenwerkende organisaties om AIalgoritmes te ontwikkelen zonder data te hoeven delen. Dit betekent dat er dan ook geen centrale database nodig is om alle gevoelige gegevens in op te slaan en dus ook geen risico dat deze gegevens kunnen uitlekken. In plaats van de gegevens naar het model voor AItraining te brengen, brengt Federated Learning het model voor AI-training naar de gegevens bij die organisaties. 

Op deze manier wordt de training van de AImodellen opgesplitst in deelberekeningen die lokaal bij een organisatie worden uitgevoerd op de daar aanwezige eigen data. Na het uitvoeren van de deelberekeningen worden alleen de geanonimiseerde (tussen)resultaten gedeeld met alle die organisaties en niet de privacy- of concurrentiegevoelige gegevens zelf. 

Wat doet BranchKey? 

BranchKey biedt via de cloud een plug-andplay federated learning-platform om de deelberekeningen te managen, de vergaarde uitkomsten met elkaar te combineren en te delen in het belang van de groep van samenwerkende organisaties. Zij faciliteert het platform met CPU, connectiviteit en opslag, waardoor deelnemende organisaties  kunnen profiteren van de voordelen van federated learning zonder zich zorgen te hoeven maken over techniek, verwerkingscapaciteit en bescherming van hun gegevens.  

Hoe helpt Bytesnet hierbij? 

Bytesnet levert aan Branchkey de betrouwbare en veilige opslag en verwerking van tussenresultaten en de High Performance Computing (HPC) power om als eindresultaat die goede  AI algoritmes op te leveren. Voor Branchkey en haar opdrachtgevers is het ook belangrijk dat die opslag en verwerking bij een puur Nederlands (dus 100% AVG compliant) en voldoende ISO en BORG gecertificeerd datacenter gebeurd.  

Omdat de behoefte aan Artificial Intelligence steeds sneller toeneemt en hiermee ook de druk op computersystemen, groeit de vraag naar een oplossing zoals HPC via de cloud. Het kunnen voldoen aan die groei op het gebied van AI en de daarvoor benodigde HPC heeft dan ook een hoge prioriteit voor Bytesnet.  

Wat heb ik aan deze samenwerking? 

De nieuwe ontwikkelingen rond het gebruik van kunstmatige intelligentie en Federated Learning leveren diverse voordelen op voor zowel het bedrijf als de klanten. Denk hierbij aan onder andere: 

  • De nieuwe ontwikkelingen rond het gebruik van kunstmatige intelligentie en federated learning leveren diverse voordelen op voor de organisaties die klant zijn bij Branchkey. Denk hierbij aan onder andere: 
    • Betere inzichten en beslissingen: Organisaties kunnen samenwerken om resultaten te behalen zonder hun gevoelige gegevens te delen, waardoor ze beter inzicht krijgen in hun processen, producten en klanten. Dit stelt hen in staat om betere beslissingen te nemen en zich beter aan te passen aan veranderende marktomstandigheden.
    • Efficiëntere processen: AI en data science kunnen bijdragen aan het efficiënter maken van processen binnen een organisatie. Dit kan bijvoorbeeld door het automatiseren van bepaalde taken of het beter kunnen voorspellen van onderhoudsbehoeften van apparatuur. 
    • Verbeterde klantervaring: Door gebruik te maken van AI en data science kunnen organisaties hun klanten een betere ervaring bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het personaliseren van aanbiedingen of het bieden van betere ondersteuning. 

Gepubliceerd op: 8 jun 2023

factsheet cover

E-book

Download 'Data Science Insights into AI Processing', het e-book voor startende datawetenschappers en analisten, nu gratis.

Download!

E-book download

Vul het formulier in om het e-book te downloaden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met Anthony!

Wil je meer weten over onze samenwerking met BranchKey, High Performance Computing of Federated Learning? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag in gesprek over deze onderwerpen en alle mogelijkheden.