Security

Veilig in Nederland, volgens de hoogste standaarden 

De beveiliging van uw cloudomgeving en data is een essentieel onderdeel van onze dienst. Met zowel fysieke als digitale beveiliging doen wij er alles aan om uw IT-omgeving veilig en draaiende te houden. Dat doen we door redundante uitvoering van de cruciale factoren, een firewall om virusaanvallen af te slaan, krachtige DDoS en ransomware bescherming, encryptie van uw data, een volledige back-up van de omgeving, high availability mogelijkheden en strikte toegangsautorisatie.

Veilig

Uw private cloudomgeving beveiligen wij tegen ongeautoriseerde toegang, DDoS en ransomware aanvallen. Standaard biedt onze high-end firewall al een hoog beveiligingsniveau. Deze kunt u zelf nog verder aanscherpen.

Back-up

Mocht er iets gebeuren met uw data, dan kunnen we deze vanuit de back-up op een geografisch gescheiden locatie in de regio, terug inladen in de primaire opslagomgeving.

AVG-compliant

Uw cloudomgeving is strikt gescheiden van andere klanten en opgeslagen in één van onze datacenters in Nederland. Dat geldt ook voor de back-up. U voldoet daarmee in alle situaties aan de AVG.

Wat kunt u van ons verwachten?

Fysieke beveiliging 

Behalve digitale beveiliging zorgen wij voor de essentiële factoren die het functioneren van uw cloudomgeving garanderen. Stroom, koeling, brandbeveiliging en connectiviteit zijn dubbel uitgevoerd. Om brand vroegtijdig te voorkomen, werken we met Very Intelligent Early Warning (VIEW) rookmelders en dubbele Very Early Smoke Detection Alarms (VESDA) installaties met High-Sensitivity Smoke Detection (HSSD). Deze alarmeren al als er nog slechts enkele ppm (deeltjes per miljoen) rook in de lucht worden aangetroffen.  

Certificering 

Bytesnet is een van de meest gecertificeerde aanbieders van datacenterdiensten in Nederland. Wij beschikken over ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu), ISO 27001 (gegevensbescherming) en als eerste datacenter in Nederland over ISO 27701 (privacy). Daarnaast ook over ISAE 3402 II en NEN 7510 (verbijzondering ISO 27001 voor de zorg).

High availability 

Naast de back-up procedure is het mogelijk om uw cloudomgeving volledig dubbel uit te voeren op een twin locatie. In geval van calamiteit kunt u direct overschakelen naar de secundaire locatie en van daaruit doorwerken. Uw cloudomgeving blijft daarmee altijd beschikbaar. Omdat deze steeds volledig wordt gerepliceerd, beschikt u altijd over de laatste versie.  

Encryptie 

Standaard is data op het platform encrypted met een sleutel van 256 posities. Voor extra veiligheid kunt u encryptie ook toevoegen voor het verzenden van data.

DDoS

DDoS-aanvallen kunnen elk bedrijf van elke omvang verstoren. Deze aanvallen zijn schadelijk voor uw bedrijfsactiviteiten, huidige gebruikers en kunnen van invloed zijn op uw bedrijfsresultaten als ze niet worden beschermd. DDoS-aanvallen verslechteren de prestaties en beschikbaarheid van uw netwerk. De DDoS Protection-services van  Bytesnet  bieden u krachtige bescherming tegen DDoS-aanvallen. Ons model stelt ons in staat om een aanval snel te identificeren wanneer deze binnenkomt. Bovendien leiden we het om naar ons mitigatieplatform om uw verkeer binnen enkele seconden op te ruimen.

Next Gen Firewall

Bytesnet zorgt voor continue innovatie en biedt u toegang tot de meest geavanceerde beveiligingstools die u nodig heeft om digitaal zakelijk succes mogelijk te maken. Onze  next generation firewalls zijn hoogwaardige apparaten die inbraakpreventie, applicatiecontrole en anti-malware toevoegen aan de traditionele firewall-VPN-combinatie. Onze  NGFW-leverancier biedt één platform voor end-to-end beveiliging in je hele netwerk.

Met deze beveiliging draagt Bytesnet bij aan een veilige en duurzame digitale samenleving.

Meer weten? Vraag het Anthony!

Wilt u meer informatie over de beveiliging van uw cloudomgeving in ons datacenter? Neem gerust contact met ons op. Ook voor specifieke beveiligingswensen.

Virtuele servercapaciteit

Voor een vast bedrag per maand uw eigen virtuele machine in ons Nederlandse datacenter.  Met de flexibiliteit om op- en af te schalen naar behoefte. 

Data Storage

Ons open-source opslagplatform is geschikt voor blok-, file- en bestandsopslag. Met een concurrerende prijs-prestatieverhouding zorgen wij dat u altijd beschikt over voldoende capaciteit, een goede performance en veilige back-up.