Colocatie

Betrouwbaar, duurzaam en gericht op uw bedrijfscontinuïteit   

Onze maatschappij transformeert steeds meer naar een digitale samenleving. Om verbinding te houden met deze digitale samenleving is uw organisatie steeds meer afhankelijk van IT. Wij realiseren ons hoe essentieel dit voor u, uw processen, klanten, leveranciers, partners of patiënten is. Daarom doen wij er alles aan om uw IT-apparatuur optimaal te laten presteren in onze TierIII datacenters. Wij bieden een veilige en optimaal geconditioneerde omgeving met een gegarandeerde stroomtoevoer voor een maximale beschikbaarheid. Wij gebruiken duurzame oplossingen om energieverbruik te minimaliseren en zorgen voor ideale condities om de levensduur van uw apparatuur te maximaliseren. Onze duurzaamheid kenmerkt zich onder meer door hergebruik van restwarmte en het koelen van apparatuur in vloeistof. Hiermee zijn wij uniek in Nederland. Wij zorgen voor de best mogelijke omstandigheden terwijl u controle houdt over uw eigen omgeving en dat als 100% Nederlands bedrijf voor wat betreft locatie, eigendom en governance.

100% Nederlands

Als Nederlands bedrijf bieden we volledige transparantie, en maximale controle over uw data. We zijn nuchter ondernemend en hebben een laagdrempelige, persoonlijk werkwijze.

Duurzaam

Continue innovatie en het verbeteren van energieprestaties is voor ons de enige duurzame weg vooruit voor de digitale samenleving.

Gericht op continuïteit

Ons werk staat in het teken van uw bedrijfscontinuïteit. Wij zorgen voor de best mogelijke condities om de levensduur van uw apparatuur te verlengen en uitval te voorkomen.

Over Colocatie

1. Veilig

Als Nederlands bedrijf bieden we volledige transparantie, en maximale controle over uw data. We zijn nuchter ondernemend en hebben een laagdrempelige, persoonlijk werkwijze.

SmartAccess

Wij zorgen dat alleen bevoegden toegang hebben. U heeft 24/7 toegang tot ons datacenter met behulp van een eigen pas in combinatie met biometrie. Daarnaast bieden we SmartAccess aan om de toegang tot uw racks zelf te autoriseren. Met de data van SmartAccess kunt u ook zien wie en wanneer toegang heeft gehad.

Stroomvoorziening

Uw apparatuur is voorzien van twee stroomvoedingen en dus zijn onze datacenters ook uitgevoerd met minimaal twee feeds. In ons datacenter in Groningen hebben wij zelfs 4 feeds. Ook de noodstroomvoorzieningen zijn redundant zodat in geval van onderhoud en een storing uw omgeving gewoon van stroom voorzien wordt.

Brandveiligheid

Het belangrijkste bezit in onze datacenters is uw data. Onze procedures zijn gemaakt om brand te voorkomen en indien dit onverhoopt toch gebeurt snel te detecteren. Ook blussen willen we voorkomen tenzij dit niet anders kan. Dan blussen wij op een wijze die zo min mogelijk schade aanricht aan uw waardevolle eigendommen.

Certificering

Bytesnet is een van de meest gecertificeerde aanbieders van datacenterdiensten in Nederland. Wij  beschikken over ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu), ISO 27001 (gegevensbescherming) en als eerste datacenter in Nederland over ISO 27701 (privacy). Daarnaast ook over ISAE 3402 II en NEN 7510 (verbijzondering ISO 27001 voor de zorg).

2. Duurzaam

Wij zijn het fundament vormen onder die digitale samenleving maar wel op een verantwoorde manier. Daarom zijn we continu bezig met innovaties en het minimaliseren van energieverbruik in onze datacenters. Zo gebruiken we biodiesel voor de generatoren, low speed ventilation en koelen de warme lucht met behulp van buitenlucht.  

Lees meer over onze duurzame oplossingen op onze duurzaamheiddspagina 

3. Gericht op continuïteit 

Al ons werk is erop gericht om uw bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Daarvoor hebben we verschillende garanties ingebouwd. 

Continue datavoorziening

We kunnen zorgen voor verbindingen met diverse telecom- en netwerkproviders. Mocht er één uitvallen, dan waarborgen we de continuïteit van datatransport via een tweede aanbieder. 

Back-up en uitwijklocatie

Om uw data veilig te stellen, kunnen we deze co-hosten op een andere locatie bij een van onze Nederlandse partners. Ook voor het opstarten van bedrijfskritische applicaties kunt u daar een uitwijklocatie inrichten. We hebben strenge SLA’s met onze partners. Uw data en applicaties zijn daarmee ook gegarandeerd veilig op de spiegellocatie.  

Meer over het inrichten van back-ups en uitwijk leest u onder Twinning Solutions 

De beste condities voor uw apparatuur

De norm voor luchtvochtigheid in een datacenter is 80%. Wij handhaven deze normaal binnen de range 30% tot 60% en maximaal 70%. Dit vertraagt corrosievorming op uw hardware. Wij zijn scherp op het afvangen van stof en we monitoren voortdurend het aantal stofdeeltjes in de corridors. Ook zorgen we voor de juiste temperatuur en minimale temperatuurwisselingen. Al deze maatregelen zijn erop geënt om de levensduur van uw hardware te verlengen.

Rackspace

Breng uw apparatuur en wij kunnen de rest voor u verzorgen.

Private Corridors & Suites

Uw eigen datacenter in ons datacenter? Een afgeschermde ruimte,  met voor en door u  gepersonaliseerde toegang tot uw apparatuur.

Twinning Solutions

Voorkom een single point of failure en houd uw omgeving bedrijfszeker beschikbaar. Dubbel uitgevoerde locaties, stroomvoorziening, apparatuur en connectiviteit.

SmartHands

Ons verlengstuk van uw ICT organisatie. Gecertificeerde professionals die ervoor zorgen dat uw professionals kunnen doen waar zij voor zijn opgeleid.

Meer weten? Neem contact op met Anthony!

Hij kan u vrijblijvend alles vertellen over onze oplossingen en vooral welke het beste bij uw organisatie past!