HPC Storage

High Performance Opslagcapaciteit

Voor een compleet aanbod van data-intensieve verwerking met behulp van High Performance Computing, bieden we opslag met het snelste filesysteem dat er bestaat: DDN. Deze oplossing biedt een betaalbare en veilige dataopslag voor kennisintensieve organisaties binnen Nederland. Intensieve digitale taken als: Artificial Intelligence (waartoe Machine learning en Deep learning behoren) vormt de kern van digital twin, industrie 4.0, block chain etc., vereist naast rekenkracht ook veel opslagcapaciteit. Wij bieden HPC storage in onze Data Competence Centers in Nederland. Uw data veilig opgeslagen in Nederland. Voor veel onderzoeksinstituten en publiek-private instellingen die werken met data- of beeldanalyses en patroonherkenning, een belangrijke reden om te kiezen voor HPC-opslag bij ons.

Flat fee

In tegenstelling tot andere aanbieders betaalt u bij ons alleen voor de hoeveelheid opgeslagen data (in Tera- en Petabytes). Wij brengen geen kosten in rekening voor de datadistributie tussen storage en compute.

Scale up, scale out

Onze storage is eenvoudig uit te breiden in capaciteit (scale up) en sneller te maken door taken naast elkaar uit te voeren (scale out). Ook kunt u hot-, warm- en cold geclassificeerde data opslaan op het juiste medium tegen de juiste kosten.

Opslag in Nederland

Uw data wordt opgeslagen in d'ROOT, ons datacenter in Groningen. Uw analyses en data blijven binnen Nederland. In elke situatie, ook als u overschakelt naar een andere machine.

Wat kunt u van ons verwachten?

Maximale snelheid 

Het filesysteem Lustre®  en onze HPC zijn optimaal verbonden. Deze hogesnelheid seriële computerbus levert maximaal volume om grote hoeveelheden data snel naar de rekenkracht te brengen. De snelheid is optioneel uit te breiden met flash storage, waarmee u het aantal input/output operations per second (IOPS) nog verder kunt verhogen. Het Lustre® bestandssysteem is een open-source, parallel bestandssysteem dat veel specificaties  van Topklasse HPC-simulatieomgevingen ondersteunt.

Bewezen technologie 

Het meerendeel van de onderzoekswereld werkt met DDN voor HPC-opslag. Hun opslagoplossing heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen door het hoge aantal implementaties over de hele wereld. Met DDN’s parallel file storage kunnen wij snelle verwerking en performance garanderen. Zelfs voor de nieuwste CPUs en GPUs, zoals NVIDIA. Voor een vast bedrag per maand/jaar of per gebruik, Pay-Per-Use (PPU) beschikt u, zonder hoge investeringskosten, over de modernste opslagtechnologie. 

Op Nederlandse bodem 

Data ten behoeve van onderzoek bevat vaak gevoelige informatie. Zowel voor de organisatie als voor de personen in kwestie. Volgens de AVG is het uw taak als eigenaar om te waarborgen dat deze alleen toegankelijk is voor wie toestemming heeft. Slaat u uw data op in de public cloud, dan geldt daarvoor de Amerikaanse wetgeving wanneer de cloudprovider een Amerikaans bedrijf is. Dat betekent dat de NSA en andere Amerikaanse overheidsinstanties volgens de Cloud Act toegang mogen eisen tot data buiten de landsgrenzen. Ook die van uw organisatie. Slaat u uw data op in ons datacenter in Groningen dan is deze inmenging niet mogelijk. Bovendien reist uw data minder ver. Dat is niet alleen beter voor de privacy maar ook voor het energieverbruik. 

Certificering 

Bytesnet is een van de meest gecertificeerde aanbieders van datacenterdiensten in Nederland. Wij beschikken over ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu), ISO 27001 (gegevensbescherming) en als eerste datacenter in Nederland over ISO 27701 (privacy). Daarnaast ook over ISAE 3402 II en NEN 7510 (verbijzondering ISO 27001 voor de zorg).

One stop shop 

Ons streven is bij te dragen aan innovatie door onderzoeksinstituten en commerciële bedrijven een one stop shop te bieden voor High Performance Computing. Wij zorgen voor hardware en de infrastructuur, zodat u zich kunt richten op onderzoek en analyses. 

Meer weten over HPC - opslag?

Ons salesteam kan u meer vertellen over HPC - opslag. Neem contact voor een vrijblijvend gesprek.

HPC Compute

Extra rekenkracht wanneer u dat nodig hebt.

Data Analytics & AI

Onze (brein)kracht voor uw algoritmes.