Data Analytics & AI

Zet uw data om in daadkracht

High Performance Computing draait om data-analyses. Naast het leveren van de benodigde hardware voor HPC, ondersteunen we u ook graag met de installatie van data-analysepakketten, zodat u direct aan de slag kunt. Wij zorgen voor de juiste licentie-invoer en settings. Alles wat u hoeft te doen daarna, is uw data invoeren waarna de analyse gelijk kan starten.

One stop shop

Een aanspreekpunt voor uw HPC. Wij zorgen voor de hardware, operationeel beheer en installatie van het door u gewenste data analytics pakket, zodat u zich kunt richten op onderzoek en analyses.

Direct aan de slag

Na de installatie van het data analytics pakket, kunt u direct uw dataset invoeren en starten met de analyse. Wij zorgen voor de juiste instelling en invoer van de licentie.

Advies

Als u niet bekend met de meest actuele data analytics pakketten, adviseren wij u over de meest gebruikte, geschikt voor uw toepassing.

Wat kunt u van ons verwachten?

Floating license 

Heeft u al een licentie voor een data-analysepakket of bent u van plan deze aan te schaffen, dan kunnen we het betreffende pakket installeren op onze HPC-server. U heeft dan meer rekenkracht dan op uw eigen server, waardoor analyses sneller uitgevoerd worden. Dit kan de doorlooptijd van projecten aanzienlijk verkorten. Is het project afgerond? Dan gebruikt u de licentie gewoon weer op uw eigen server.

Geïnstalleerde data-analysepakketten 

Standaard installeren wij open source pakketten op aanvraag en de top 5 van meest gebruikte gelicenseerde data-analysepakketten. Gebruikt u een ander pakket? Dan installeren wij deze met uw licentie.

Data analytics uitbesteden 

Als u data-analyses wilt uitbesteden zonder HPC-capaciteit in te huren, dan is dat ook mogelijk. Denk aan het laten analyseren van duizenden MRI-scans of patroonherkenning in foto’s. Dit kan praktisch zijn voor projectteams die niet afhankelijk willen zijn van de interne IT-capaciteit, en op korte termijn resultaten nodig hebben.

Duurzaam 

Data-analyses vergen veel rekenkracht. Dat kost energie, zowel om uit te voeren als om de servers af te koelen. Bij Bytesnet willen we bijdragen aan een duurzame digitale samenleving. Daarom koelen we onze HPC-machines met behulp van Immersed Computing©. De servers worden, in plaats van met leidingwater, gekoeld door ze onder te dompelen in olie. De warmte die overblijft, hergebruiken we voor het verwarmen van gebouwen in de regio. Met dit soort maatregelen willen het milieu zo min mogelijk belasten en innovatie stimuleren. In ons Datalab werken we aan meer projecten op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Lees meer hierover op onze pagina Duurzaamheid

Uw data en analyses in Nederland 

Onze klanten bestaan vooral uit onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen, gemeentes en andere publiek-private instellingen. Voor hen is het belangrijk dat hun data en analyses worden uitgevoerd in Nederland. Daarmee voldoen ze aan de AVG-wetgeving en kunnen ze privacy voor klanten en patiënten garanderen. Een ander voordeel is dat de data langs minder knooppunten reist. En dat is weer beter voor het milieu!

Meer weten over data analyses ?

Heeft u vragen over het uitvoeren van data analyses? Neem contact op met ons salesteam. Zij vertellen u graag meer.

HPC Compute

Extra rekenkracht wanneer u dat nodig hebt.

HPC Storage

Data direct beschikbaar voor wie dit nodig heeft.