Over ons

100% actief voor 100% data voor 100% mensen

Het begin

De roots van Bytesnet gaan terug tot 1999. Groningen Internet Exchange, GN-IX wordt in dat jaar opgericht. In Rotterdam volgt kort daarop de opening van Rotterdam Internet Exchange, R-IX. Beide organisaties, stichtingen, zijn netwerkplatformen en zorgen voor uitwisseling van IP-verkeer.

De stichtingen komen voort uit verschillende semipublieke organisaties. GN-IX uit de NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland), de RUG (Rijksuniversiteit Groningen) en de gemeente Groningen. RIX/R_iX uit de gemeente Rotterdam.

Na verloop van tijd vragen klanten de ondernemers Bix Jacobse en Peter de Jong om naast connectiviteit ook geconditioneerde ruimtes voor IT- en netwerkapparatuur te faciliteren. Data en vooral veilige opslag van data wordt almaar belangrijker. Klanten spreken nadrukkelijk hun vertrouwen uit in onze organisaties. In onze producten, onze dienstverlening en onze mensen.

Onder de nieuwe naam Bytesnet wordt vanaf 2008, naast connectiviteit ook housing & co-location aangeboden in Groningen en Rotterdam. Daarmee wordt aan de wensen van de klant voldaan.

De organisatie groeit snel en die groei zet door. Anno nu levert Bytesnet haar diensten vanuit vier thema’s: Housing & Co-Location, Expert Services, Data Innovation en Network Services. Vanuit de eigen locaties en die van hun twin datacenter partners.

Nog altijd met dezelfde uitgangspunten: verbonden, dichtbij en professioneel.

Groningen

Groningen - Bytesnet d'ROOT

Data Competence Center

Het spiksplinternieuwe, meest geavanceerde en duurzame datalab van Nederland. Een datacenter van 2500 m2 vol innovatieve dataprojecten. Een datalab dat alles in huis heeft voor studenten, wetenschappers en bedrijven om te werken aan de meest complexe data-intensieve projecten. Hier realiseren wij een uptime van 99,98% en beschikken wij over Tier2(+) classificatie. Alle relevante certificeringen zijn bij ons aanwezig, waaronder ook een ISAE 3402 type II verklaring. Groningen is het!

Bekijk locatie

Rotterdam - Bytesnet Spaanse Kubus

Meest betrouwbare datacenter van Nederland

Met een datacenterruimte van 1100m2 bewijzen wij ons al decennia. Geavanceerde technieken en supersnelle verbindingen zorgen voor 100% tevreden klanten. Wij beschikken over een ongeëvenaard uptimepercentage, ISO 27001, NEN 7510, ISO 9001 & ISO 14001 certificeringen, een Tier3(+) classificatie en perfect geconditioneerde serverruimtes en werken aan een optimale energietransitie. Duurzaamheid door energieterugwinning. Rotterdam heeft het!

Bekijk locatie

VERBONDEN, PROFESSIONEEL EN DICHTBIJ

Bytesnet werkt vanuit drie kernwaarden: verbonden, professioneel en dichtbij. Die vormen de basis onder onze drang naar kwaliteit en service. Wij werken actief samen met regionale initiatieven en partijen die de kwaliteit van IT in het algemeen en datacenter-oplossingen in het bijzonder verbeteren zodat het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties daar in de breedste zin van profiteren.

WIJ (BE)DENKEN
Samenwerken in een omgeving van wederzijds vertrouwen en respect

Bytesnet is dé partner van data-intensieve organisaties en ondernemingen. Onze mensen zorgen dat verbinding bindt.
Bytesnet bedenkt én faciliteert voor jou de beste en slimste datacenteroplossingen. Op basis van verbondenheid, professionaliteit en lokale bereikbaarheid. Zodat jouw klanten zorgeloos hun werk kunnen doen. Mensen en data, 100% Bytesnet!

WIJ DOEN
Zodat jouw medewerkers en klanten zorgeloos kunnen werken

Met onze dienstverlening zijn wij graag het fundament onder jouw digitale- en ICT-strategie.
Primair richten wij ons op het leveren van housing & co-location, cloud services, network services en consulting en migratie naar een cloud. Op basis van onze deskundigheid helpen wij je met diensten en producten die jouw data- en informatiestromen verbeteren, zodat jij in staat bent beter te presteren voor jouw klanten.

 

"Wij houden van bits en bytes en nog meer van mensen"
Peter de Jong - CEO

WIJ ZIJN
Hét State of the Art Datacenter.

Hoewel de focus in ons vak op de techniek ligt, zijn een goed functionerend datacenter en tevreden klanten afhankelijk van mensenwerk. Ons team bestaat uit gemotiveerde mensen met een passie voor techniek en kwaliteit. Zij maken het échte verschil.

Bytesnet heeft een hecht team experts. Vakmensen die jouw business voorop stellen. Zij zijn hoog gekwalificeerd en kennen de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Dit vertaalt zich in een optimale en veilige beschikbarheid van je ICT functionaliteit tegen een lage TCO.

Wij houden van bits en bytes en nog meer van mensen. Dat merk je in alles: aan de manier waarop wij – gevraagd en proactief – advies geven en aan de manier waarop wij ons werk uitvoeren. Wij communiceren snel en duidelijk. Je weet wat je aan Bytesnet hebt.
Wij zijn dichtbij, letterlijk en figuurlijk!

Team

100% mensen met 100% passie voor techniek en kwaliteit

Peter de Jong
Peter de Jong CEO
Hans den Aantrekker
Hans den Aantrekker Operations manager
Michael Arbman
Michael Arbman Business development manager
Arjen van Wijk
Arjen van Wijk Teamleider Groningen
Monique Sarolea
Monique Sarolea Management assistent & HRM
Chris de Groot
Chris de Groot Sr. Technical engineer
Michelle Doderer-Raadschelders
Michelle Doderer-Raadschelders Management assistent
Sven Siekman
Sven Siekman Junior datacenter engineer
Fred Traets
Fred Traets Projectmanager
Christiaan Kwakkestein
Christiaan Kwakkestein Datacenter engineer
Karen Kulik
Karen Kulik Office manager
Dylan Pruim
Dylan Pruim Technical engineer
Kevin Ensing
Kevin Ensing Datacenter engineer
Tim Snijder
Tim Snijder Account manager Groningen

Reseller worden

Wist je dat je als ICT-bedrijf of internetbureau partner van Bytesnet kunt worden?

Met ons partnerprogramma biedt je direct al onze datacenter services aan, en bepaal je zelf het gewenste serviceniveau.

Bekijk mogelijkheden