Over ons

100% actief voor 100% data en 100% voor mensen

Het begin

De roots van Bytesnet gaan terug tot 1999. Groningen Internet Exchange, GN-IX wordt in dat jaar opgericht. In Rotterdam volgt kort daarop de opening van Rotterdam Internet Exchange, R-IX. Beide organisaties, stichtingen, zijn netwerkplatformen en zorgen voor uitwisseling van IP-verkeer.

De stichtingen komen voort uit verschillende semipublieke organisaties. GN-IX uit de NOM (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland), de RUG (Rijksuniversiteit Groningen) en de gemeente Groningen. RIX/R_iX uit de gemeente Rotterdam.

Na verloop van tijd vragen klanten de ondernemers Bix Jacobse en Peter de Jong om naast connectiviteit ook geconditioneerde ruimtes voor IT- en netwerkapparatuur te faciliteren. Data en vooral veilige opslag van data wordt almaar belangrijker. Klanten spreken nadrukkelijk hun vertrouwen uit in onze organisaties. In onze producten, onze dienstverlening en onze mensen.

Onder de nieuwe naam Bytesnet wordt vanaf 2008, naast connectiviteit ook housing & co-location aangeboden in Groningen en Rotterdam. Daarmee wordt aan de wensen van de klant voldaan.

De organisatie groeit snel en die groei zet door. Anno nu levert Bytesnet haar diensten vanuit vier thema’s: Housing & Co-Location, Expert Services, Data Innovation en Network Services. Vanuit de eigen locaties en die van hun twin datacenter partners.

Nog altijd met dezelfde uitgangspunten: verbonden, dichtbij en professioneel.

Bytesnet d'ROOT

Bytesnet d'ROOT

Duurzaam Data Competence Center en Datalab ineen

Onze fysieke locaties zijn trendsettend. Vol passie spelen wij een ‘leading’ rol bij diverse innovatieve projecten. Bytesnet focust op duurzaam. In ons datacenter en datalab d’ROOT komt 100% van de energie voort uit groene stroom. Duurzame energiebronnen als zonne- en windenergie vervangen fossiele brandstoffen. Wij promoten groene waterstof. Restwarmte wordt hergebruikt in d’ROOT en via WarmteStad doorgegeven aan woningen en gebouwen. Energietransitie in optima forma. Onze dienstverlening gaat in alles een stap verder. Voor jouw en onze toekomst.

Lees meer

Bytesnet Spaanse Kubus

Data en data-innovatie. A fact of live

Data en slim gebruik maken van data is het fundament van de nieuwe economie. Distributie, verwerking en analyse van data zorgen voor economische groei, nieuwe bedrijven en banen. Goed gebruik van data zorgt o.a. voor een optimale propositie en 100% tevreden klanten. Data-innovatie is ‘key’. Data is de nieuwe brandstof van onze economie en van essentieel belang voor uw toekomst. Sinds onze oprichting bewijzen wij dat data voor ieder bedrijf goud waard is. In Nederland neemt Bytesnet wat betreft data-innovatie het voortouw. Zelfstandig of met betrouwbare partners, gerenommeerde onderzoekers van kennisinstellingen.

Lees meer

VERBONDEN, PROFESSIONEEL EN DICHTBIJ

Bytesnet werkt vanuit drie kernwaarden: verbonden, professioneel en dichtbij. Die vormen de basis onder onze drang naar kwaliteit en service. Wij werken actief samen met regionale initiatieven en partijen die de kwaliteit van IT in het algemeen en datacenter-oplossingen in het bijzonder verbeteren zodat het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties daar in de breedste zin van profiteren.

WIJ (BE)DENKEN
Samenwerken in een omgeving van wederzijds vertrouwen en respect

Bytesnet is dé partner van data-intensieve organisaties en ondernemingen. Onze mensen zorgen dat verbinding bindt.
Bytesnet bedenkt én faciliteert voor jou de beste en slimste datacenteroplossingen. Op basis van verbondenheid, professionaliteit en lokale bereikbaarheid. Zodat jouw klanten zorgeloos hun werk kunnen doen. Mensen en data, 100% Bytesnet!

WIJ DOEN
Zodat jouw medewerkers en klanten zorgeloos kunnen werken

Met onze dienstverlening zijn wij graag het fundament onder jouw digitale- en ICT-strategie.
Primair richten wij ons op het leveren van housing & co-location, cloud services, network services en consulting en migratie naar een cloud. Op basis van onze deskundigheid helpen wij je met diensten en producten die jouw data- en informatiestromen verbeteren, zodat jij in staat bent beter te presteren voor jouw klanten.

 

"Wij houden van bits en bytes en nog meer van mensen"
Peter de Jong - CEO

WIJ ZIJN
Hét State of the Art Datacenter.

Hoewel de focus in ons vak op de techniek ligt, zijn een goed functionerend datacenter en tevreden klanten afhankelijk van mensenwerk. Ons team bestaat uit gemotiveerde mensen met een passie voor techniek en kwaliteit. Zij maken het échte verschil.

Bytesnet heeft een hecht team experts. Vakmensen die jouw business voorop stellen. Zij zijn hoog gekwalificeerd en kennen de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Dit vertaalt zich in een optimale en veilige beschikbarheid van je ICT functionaliteit tegen een lage TCO.

Wij houden van bits en bytes en nog meer van mensen. Dat merk je in alles: aan de manier waarop wij – gevraagd en proactief – advies geven en aan de manier waarop wij ons werk uitvoeren. Wij communiceren snel en duidelijk. Je weet wat je aan Bytesnet hebt.
Wij zijn dichtbij, letterlijk en figuurlijk!

Team

100% mensen met 100% passie voor techniek en kwaliteit

Peter de Jong
Peter de Jong CEO
Hans den Aantrekker
Hans den Aantrekker Operations manager
Michael Arbman
Michael Arbman Business development manager
Arjen van Wijk
Arjen van Wijk Teamleider Groningen
Monique Sarolea
Monique Sarolea Management assistent & HRM
Chris de Groot
Chris de Groot Teamleider Rotterdam
Michelle Doderer-Raadschelders
Michelle Doderer-Raadschelders Management assistent
Sven Siekman
Sven Siekman Junior datacenter engineer
Christiaan Kwakkestein
Christiaan Kwakkestein Datacenter engineer
Karen Kulik
Karen Kulik Office manager
Dylan Pruim
Dylan Pruim Technical engineer
Kevin Ensing
Kevin Ensing Datacenter engineer
Tim Snijder
Tim Snijder Account manager Groningen
Klaas Anne de Jong
Klaas Anne de Jong Datacenter engineer
Leo de Vries
Leo de Vries Programmamanager HPC

Raad van Advies

Van links naar rechts: Frits Kok, Leo Smits (VZ), Sjouke Kuindersma en Joost Kruizinga.

Reseller worden

Wist je dat je als ICT-bedrijf of internetbureau partner van Bytesnet kunt worden?

Met ons partnerprogramma biedt je direct al onze datacenter services aan, en bepaal je zelf het gewenste serviceniveau.

Bekijk mogelijkheden