Over ons

Bytesnet is 100% Nederlands, duurzaam, toegankelijk en dichtbij.

Bytesnet is het fundament onder de digitale samenleving. We leven in het digitale tijdperk. Het wereldwijde netwerk dat ons van alle informatie voorziet wordt dagelijks beter, sneller en slimmer. Mensen, producten en systemen wisselen 24×7 informatie uit en met behulp van data worden er revolutionaire resultaten geboekt. Kunstmatige Intelligentie stelt onze artsen in staat om snellere en betere diagnoses te stellen waardoor er mensenlevens worden gered. Computergestuurde auto’s zullen door het verzamelen van data over rijgedrag van miljoenen berijders wereldwijd beter leren reageren dan welen coureur ook op aarde. En we staan pas aan het begin van deze digitale revolutie met technologie in dienst van de mens.

Wat doen we? 

Wij leveren de digitale infrastructuur van onze klanten met diensten op het gebied van Colocatie, High Performance Computing, Cloud en Connectiviteit.

Als 100% Nederlands bedrijf bieden we volledige transparantie en controle over uw data. We zijn dichtbij en toegankelijk en vooral actief in het publiek-private domein.

Hoe werken wij?

Wij geloven in een samenwerking waarbij mensen elkaar persoonlijk (leren) kennen en daardoor proactief handelen.

Met vertrouwen in de Nederlandse innovatiekracht van bedrijven, onderwijs en wetenschap bewaren, ontsluiten en distribueren wij data in onze datacenters, uw datacenter(s) ,de datacenters van derden en de cloud.

Wij zijn nuchter en ondernemend met een sterke focus op veiligheid en duurzaamheid.

Waar doen we het voor?

Wij geloven dat de kracht van data, samen met de daadkracht van mensen, kan leiden tot een duurzame en betere wereld van morgen.

Hieraan leveren wij graag onze bijdrage met onze dienstverlening, door onze innovatie (s) en het verbeteren van energieprestaties in de hele keten. Dit zien wij als de enige duurzame weg om de groei in data, een positieve bijdrage te laten  leveren aan onze digitale samenleving.

Wij laten daarmee zien hoe de wereld van morgen nu al in de praktijk kan worden gebracht.

Een garantie voor kwaliteit en veiligheid

Bytesnet is een van de meest gekwalificeerde aanbieders van datacenterdiensten in Nederland. Voor datacenters is het belangrijk om aan bepaalde ISO-certificeringen te voldoen, omdat het klantvertrouwen opbouwt, helpt bij het naleven van wet- en regelgeving, de operationele efficiëntie verbetert en een concurrentievoordeel biedt. Lees meer over onze certificaten.

Energietransitie

Energietransitie

Onze fysieke locaties zijn trendsettend

Bytesnet focust op duurzaam. In ons datacenter en datalab d’ROOT komt 100% van de energie voort uit groene stroom. Om maar een voorbeeld te geven.

Lees meer

Hou je data hier!

Data en data-innovatie. A fact of life

Data is de nieuwe brandstof van onze economie en van essentieel belang voor jouw toekomst. Wij bewijzen dat data voor ieder bedrijf goud waard is. Hou die data hier!

Lees meer
1999

Het prille IP begin in 1999

De roots van Bytesnet gaan terug tot 1999. Groningen Internet Exchange, GN-IX wordt in dat jaar opgericht. In Rotterdam volgt kort daarop de opening van Rotterdam Internet Exchange, R-IX. Beide organisaties, stichtingen, zijn netwerkplatformen en zorgen voor uitwisseling van IP-verkeer.

2007

Het vertrouwen groeit

Na verloop van tijd vragen klanten de ondernemers Bix Jacobse en Peter de Jong om naast connectiviteit ook geconditioneerde ruimtes voor IT- en netwerkapparatuur te faciliteren. Data en vooral veilige opslag van data wordt steeds belangrijker.

2008

Het ontstaan van Bytesnet in 2008

Er wordt vanaf 2008, naast connectiviteit ook housing & co-location aangeboden in Groningen en Rotterdam. De organisatie groeit snel en die groei zet door. Anno nu levert Bytesnet haar diensten vanuit vier thema’s: Housing & Co-Location, Expert Services, Data Innovation en Network Services. Vanuit de eigen locaties en die van hun twin datacenter partners.

2018

Opening Bytesnet d'ROOT in 2018

Met partners en klanten ontwikkelt Bytesnet een uniek concept bestaande uit een combinatie van een geavanceerd datacenter en een innovatief Datalab op Campus Groningen. De samenwerking met universiteiten, hogescholen, wetenschappers en het bedrijfsleven wordt intensiever onder andere omdat moderne faciliteiten, werkplekken en kennis wordt aangeboden. Lees meer: https://www.bytesnet.nl/actueel/data-competence-center-droot-is-aanwinst-voor-groningen/

2021

Introductie HPC

In 2021 hebben wij ons portfolio uitgebreid met een modulaire, circulaire High Performance Compute-omgeving. Met dit unieke businessmodel maken we duurzame big data verwerking en data opslag voor veel meer partijen mogelijk.

2024

Onze Ambitie:

Het continue verbeteren van de veiligheid en duurzaamheid van uw digitale infrastructuur
Peter de Jong - Algemeen Directeur

Ons persoonlijk leren kennen?

Tijdens een kop koffie, of mok thee, onderzoeken we samen hoe we nog meer uit jouw data kunnen halen.

Neem contact op