High Performance Computing

Geaggregeerde super computerkracht

De ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence en Data Analytics zorgen ervoor dat er steeds meer behoefte is aan hoogwaardige rekenkracht en dataverwerking. Wij hebben een state-of-the-art High Performance Computing opgezet met de inzet van de laatste kennis en technologie op dit vlak. Deze omgeving zetten wij voor meerdere klanten en projecten in zodat zij deze hoogwaardige, efficiënte rekenkracht flexibel en kosten efficiënt kunnen benutten. De inzet van een supercomputer voor uw hoogwaardige workloads is bij ons eenvoudig en snel. Zonder hoge kosten, en zonder zelf te hoeven investeren.

Van CAPEX naar OPEX

Budgetteren van projecten wordt eenvoudiger met HPC-as-a-service. Geen investeringen, alleen betalen voor wat je gebruikt.

Inzicht in verbruik

Wij bieden inzicht in het verbruik van resources en in totaal. Dat geeft een helder beeld van de benodigde capaciteit en kosten voor uw organisatie.

Veilig

Onderzoeksresultaten bevatten vaak gevoelige informatie. Vanuit onze eigen datacenters in Nederland hebben wij grip op de volledige HPC-infrastructuur.

Modulaire en schaalbare rekenkracht.

Bytesnet biedt capaciteit aan organisaties die reken- en analysekracht nodig hebben met een kwaliteit die niet wordt geleverd in de public cloud. Zowel op structurele basis als incidenteel.

Door samenwerking geven de High Performance Computers in onze data competence centers meer computerkracht dan de som van losse servers. Deze systemen zijn geschikt voor bedrijven maximaal te ondersteunen met intensieve digitale taken als: Artificial Intelligence (AI), modelleren, Machine Learning (ML), video rendering, digital twins, blockchain, industrie 4.0 en digitale engineering. Voor elke gebruiker bieden we het gewenste niveau van management, van bare metal tot virtuele systemen. U kiest wat bij uw organisatie past.

HPC is een gecentraliseerde infrastructuur, samengesteld uit CPU (rekenkracht), GPU (videokaarten), opslag en Field-Programmable Gate Arrays (FGPA’s, voor logische functies). Met dit systeem kunt u een deep learning pipeline bouwen die in staat is om plaatjes te lezen en na voeding van het systeem, patronen te herkennen. Het analyseren van duizenden MRI- en CT-scans wordt hiermee een stuk eenvoudiger. Ook het ontrafelen van genetische code of het bestuderen van het gelijktijdige effect van meerdere verschijnselen op een product of constructief ontwerp gaat sneller en is minder foutgevoelig met HPC.

Veiligheid 

Om de grote capaciteit van dataverwerking te realiseren, werken de verschillende componenten van de supercomputer samen. Toch kunt u er zeker van zijn dat de taken en berekeningen van elke gebruiker volledig geïsoleerd worden. Derden hebben geen inzage in uw werk en data. Een extra veiligheid is dat uw data is opgeslagen in Nederland. Deze blijft binnen de landsgrenzen. Daardoor heeft u niks te vrezen van mogelijke inmenging of inzage van buitenlandse overheden. Voor veel van onze publiek-private klanten een belangrijke reden om voor ons te kiezen.  

Data-analytics pakketten 

Bent u op zoek naar geschikte data-analytics pakketten? Wij helpen u graag. Dankzij onze ervaring kunnen we adviseren over de meest gebruikte pakketten. Open source kunnen we voor u installeren. Ook uw eigen pakketten met licentie maken we voor u beschikbaar.

Duurzaam  

Al die rekenkracht kost energie en creëert veel warmte. In de toekomst zullen we steeds complexere IT gebruiken. Als Bytesnet zijn we het fundament van de digitale samenleving, maar dan wel op een duurzame manier. Want dat is de enige weg vooruit, vinden wij. Daarom zijn wij elke dag bezig met energie-innovatie in onze datacenters. Onze HPC-hardware wordt gekoeld met behulp van Immersed Computing©. In Asperitas units worden de computers ondergedompeld in olie, die de hardware koelt. De restwarmte geven we door aan WarmteStad in Groningen. Zij gebruiken deze om gebouwen in de omgeving te verwarmen.

Lezen wat we nog meer doen voor een duurzame digitale samenleving? Kijk op onze pagina Duurzaamheid.  

HPC Compute

Extra rekenkracht wanneer u dat nodig hebt.

HPC Storage

Data direct beschikbaar voor wie dit nodig heeft.

Data Analytics & AI

Onze (brein)kracht voor uw algoritmes.

Op zoek naar superpower?

Welk niveau van management u ook wenst voor High Performance Computing: bare metal, een volledige virtuele desktop omgeving of zelfs het laten analyseren van scans zonder het huren van HPC, wij helpen u graag. Bel Anthony voor een offerte op maat.