Groningen

Datacenter d'ROOT

Data Competence Center d’ROOT in Groningen, datacenter en datalab in één. Bytesnet geeft inhoud aan haar ambitie met d’ROOT. Het letterlijk en figuurlijk groene gebouw staat midden op de Zernike Campus Groningen, nabij het “Energy Transition Centre” (EnTranCe).

Met het spraakmakende, futuristische en uitnodigende gebouw en de faciliteiten levert Bytesnet een bijdrage aan de ICT-infrastructuur, de ambities van Noord-Nederland en werkt structuurversterkend aan SmartINDUSTRY.
Van de in totaal 5.000 m2 oppervlakte is ongeveer de helft bestemd voor de datavloer. 1.000 m2 is voor de technische ruimtes, 1.500 m2 voor kantoren en het Datalab.

Het concept van het Datalab is afgestemd op regionale (kennis)instellingen en bedrijven. Het Datalab biedt onderzoeksfaciliteiten op allerlei gebieden van ICT-innovatie zoals Big Data, eHealth, MKB SMARTfactory en Internet of Things. En op het gebied van algemene techniek als energietransitie, elektra, koeling en beveiliging.

Het is één van de meest energie-efficiënte datacenters van Nederland. Door toepassing van innovatieve, duurzame technieken ligt het energieverbruik beduidend lager dan gebruikelijk. Ook levert d’ROOT haar restwarmte aan WarmteStad voor de verwarming van huizen en gebouwen in Groningen.

d’ROOT is een open en toegankelijk gebouw waar de hele noordelijke ICT-gemeenschap van profiteert. Bedrijven, wetenschappers en studenten kunnen gebruik maken van de modernste
ICT-faciliteiten, zoals High Performance Computing. Een hoog beveiligingsniveau is gegarandeerd terwijl de datavloer volledig open staat voor diegenen die er moeten werken. 24/7 dagen gepersonaliseerde toegang tot het gebouw, de zaal, de kooi of zelfs het rack op basis van biometrie (irisscan).

Bytesnet gebruikt het datalab zelf voor innovaties op alle gebieden en stelt de ruimte, middelen en functionaliteiten ook beschikbaar aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen, de zorgsector en het MKB met als doel stimulering van onderzoek, onderwijs, bedrijfsleven en het regionale ICT-ecosysteem.

Bytesnet Groningen – De Bunders 1, 9747 AX Groningen

Voordelen
Optimale beschikbaarheid, veilige omgeving, perfecte ondersteuning, goede koffie.

Tier classificatie
Tier3(+), Uptime 99,982%

Certificering
ISO 27001, NEN 7510, ISO 9001 en ISO 14001. Tevens beschikken we over een ISAE 3402 type II verklaring.

Twin Datacenter
Bytesnet werkt samen met regionale Datacenters om twinconcepten mogelijk te maken. Daarmee ontzorgen wij u, onder één contract, voor connectiviteit en colocatie op meerdere locaties, zodat uw omgeving gespiegeld wordt opgebouwd voor de hoogst mogelijk uptime.

Datacenterruimte (netto)
Spaanse Kubus: 1100m2
Delft: 600m2
D’Root: 2500m2
Westpoort: 1100m2

Meer weten? Neem contact op met Michael!

Wil je meer informatie over onze oplossingen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Reseller worden

Wist je dat je als ICT-bedrijf of internetbureau partner van Bytesnet kunt worden?

Met ons partnerprogramma biedt je direct al onze datacenter services aan, en bepaal je zelf het gewenste serviceniveau.

Bekijk mogelijkheden