100% Nederlands

Bytesnet is volledig in handen van Nederlandse, private aandeelhouders. Betrouwbaar en vertrouwd onder Nederlandse wet- en regelgeving. Bytesnet heeft haar locaties in Nederland, is gericht op de Nederlandse markt en hanteert Nederlands pragmatisme in haar uitvoering.

Regionale binding, nationale dekking

Altijd verbonden en dichtbij. Verbonden met een veilige en duurzame digitale samenleving, een regionaal ICT Ecosysteem en innovatiepartners waaronder kennisinstellingen en het onderwijs. Met dichtbij bedoelen we onze fysieke nabijheid en bereikbaarheid maar zeker ook de persoonlijke bereikbaarheid van onze medewerkers.

Beschikbaar

Persoonlijk. Wie belt u op het moment dat u ons het hardst nodig heeft? Bytesnetters zijn persoonlijk en direct bereikbaar. Functies en contactgegevens staan gewoon op de website. Menselijke contact  in plaats van chabots, algoritmes en social media, persoonlijk  voor mensen die iets gedaan willen krijgen.

Compliant

Door uw apparatuur of data te plaatsen bij een 100% Nederlands bedrijf bent u beschermd tegen inmenging van en inzage door buitenlandse overheidsinstanties. Bytesnet valt volledig onder de Nederlands wet- en regelgeving en is voorzien van alle relevantie certificeringen als het gaat om kwaliteit, milieu, gegevensbescherming, privacy en continuïteit.

Trots op onze Nederlandse roots

In 1999 startte Bytesnet met een netwerkplatform voor uitwisseling van IP-verkeer: Internet Exchange. Al snel bleken klanten behoefte te hebben aan een kwalitatief goede en veilige colocatie in de regio. In 2007 begonnen ondernemers Bix Jacobse en Peter de Jong daarom naast het faciliteren van connectiviteit ook met het aanbieden geconditioneerde ruimtes voor IT- en netwerkapparatuur. Sindsdien ging het snel en breidde ons dienstenaanbod zich steeds verder uit met expert services, data innovatie, high performance computing, cloud computing en network services. Wij werken voor data intensieve bedrijven en organisaties waarbij verstoring leidt tot grote financiële- en/of maatschappelijke schade Wij zijn trots op onze dienstverlening aan diverse publiek-private organisaties, zoals ziekenhuizen en overheidsinstanties.

Fundament van een duurzame digitale samenleving

Inmiddels is onze ambitie meer te zijn dan alleen een datacenter. Wij willen het fundament onder de digitale samenleving zijn. Maar wel op een duurzame manier. Want dat is de enige weg vooruit voor onze samenleving. Hiervoor hebben we diverse maatregelen getroffen waarover u meer kunt lezen onder Duurzaamheid. Ook sluiten we aan bij regionale samenwerkingsverbanden om mogelijkheden voor de toekomst op het gebied van duurzaamheid te onderzoeken. Daarbij geldt: wat de regio belangrijk vindt, is voor ons ook belangrijk. Zo werken we in Groningen mee om het gebruik van aardgas terug te dringen.

Samenwerken aan innovatie

Ook op het gebied van kennis en innovatie dragen we bij aan de ontwikkeling van de regio en Nederland in zijn geheel. Met ons Datalab bieden we een ontmoetingsplek voor privaat-publieke samenwerkingsverbanden op het gebied van IT. Studenten en bedrijven vinden elkaar hier om te werken aan innovatieve projecten op het gebied van big data, AI en duurzame IT. Hierbij kunnen ze gebruik maken van de aanwezige high performance computing in het datacenter. Nederland is sterk in informatietechnologie. Door dit soort initiatieven willen we meewerken om deze positie voor Nederland te behouden en verder uit te breiden.

Voor u als klant is er ook altijd plek om te werken in één van onze datacenters. U heeft 24×7 toegang en daarmee controle over uw apparatuur. Bovendien is er altijd een expert in de buurt die u om advies kunt vragen.

Meer weten? Neem contact op met Anthony!

Overweegt u hardware te migreren naar een Nederlands datacenter of bent u geïnteresseerd in samenwerking? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.