Dark Fiber verbinding

Uw eigen digitale snelweg

Onze Laag-1 diensten bestaan uit Darkfibers en WDM oplossingen. Een Darkfibers verbinding is een eigen glasvezelverbinding, bijvoorbeeld om dataverkeer tussen twee locaties te realiseren binnen een organisatie. Het wordt ook wel onbelichte glasvezel genoemd en is een uitstekende optie om grote datahoeveelheden razendsnel en veilig te transporteren. Bytesnet biedt naast Darkfibers ook de WDM-oplossingen DWDM en CWDM. Fabrikant- en merkonafhankelijk in samenwerking met onze Laag-1 partner Tallgrass.

Verbonden

Altijd veilig over de juiste informatie beschikken om te gebruiken, te bewerken of te delen.

Carrier neutraal

Niet verbonden of eigendom van een carrier. dus neutraal, flexibel en onafhankelijk.

Professioneel

Onze medewerkers zijn deskundig, gecertificeerd, dichtbij en bereikbaar, dus fit for the job.

WDM, Wavelength Division Multiplexing

WDM is een manier om informatie via verschillende golflengtes over moderne glasvezelverbinding te sturen. Binnen WDM zijn er twee alternatieven:

  • CWDM, Coarse Wavelength Division Multiplexing
  • DWDM, Dense Wavelength Division Multiplexing

De laatste techniek, DWDM, is een preciezere glasvezeltechniek waarmee duizenden kilometers overbrugd kunnen worden. Onze WDM diensten worden bijvoorbeeld gebruikt door ISV’s om bedrijfsapplicaties op een betrouwbare manier aan te bieden, maar ook door grote hoeveelheden data tussen bijvoorbeeld datacenters van ziekenhuizen veilig te transporteren. Deze WDM technologie wordt dus aangeboden tussen de Bytesnet datacenters, waarbij de klant een eigen golflengte krijgt en de bandbreedte niet gedeeld hoeft te worden met andere klanten. Ook het verzorgen van encryptie behoort tot de mogelijkheden.

Darkfibers

Wij kennen de bestaande infrastructuur van de meeste carriers. Samen met u kiezen we de kortst mogelijke route tegen de juiste tarieven, functionaliteit en condities voor uw eigen Darkfibers.

Connectiviteit tussen datacenters

Uiteraard zijn onze eigen datacenters goed met elkaar verbonden en ook de locaties met onze twin datacenter partners zijn goed geconnecteerd. Veelal via eigen Darkfibers verbindingen. Net als de meeste datacenters aangesloten bij de DDA kunnen we voor verbindingen met overige datacenters gebruik maken van de flexibele en schaalbare oplossing van DCspine, NL-ix en andere aanbieders. Uiteraard beperken wij ons niet tot die verbindingen en bieden wij ook verbindingen van de overige dienstverleners aan.

Wat mag u van ons verwachten?

  • Betrouwbare verbindingen
  • Perfecte ondersteuning
  • Deskundig en juist advies

Connectiviteit binnen het datacenter

Carrier onafhankelijk zoeken we voor u naar de beste keuze op het gebied van connectiviteit en bandbreedte.

Cloud eXchange

Uw eigen “tolvrije” verbinding met de publieke clouds. Private waar dat moet en public waar dat kan.

Meer weten? Vraag het Anthony!

Wil je meer informatie over onze oplossingen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!