Data Competence Center

Ontmoetingsplaats voor digitale innovatie 

De plek die data daadkracht geeft. Daar waar alle producten en diensten van ons en onze partners samenkomen voor de optimalisatie van business, educatie en wetenschap. Broedplaats voor innovatie en onderdeel van het regionale ICT ECO systeem.
Kortom, Bytesnet faciliteert interactie volgens het Triple Helix model voor innovatie en zorgt zo voor partnerships tussen wetenschappers, ondernemers, managers en studenten. Ook neemt Bytesnet zelf deel aan data-innovatieve projecten én stelt innovatieve werkplekken ter beschikking.

Innovatie

Het Datalab heeft al verschillende vernieuwende initiatieven opgeleverd. Daarmee tonen de samenwerkende partijen hoe de wereld van morgen, nu al in de praktijk kan worden gebracht.

Samenwerking

In onze werkwijze staat samenwerking waarbij mensen elkaar persoonlijk leren kennen, centraal. Dat laten we zien in het Datalab. Door de juiste kennis en mensen samen te brengen, maken we gezamenlijk de wereld beter en duurzamer.

Regionale partner

Het Datalab biedt een regionale ontmoetingsplek waar studenten, publiek-private organisatie en bedrijven kunnen samenwerken en onderzoek uitvoeren, voorzien van alle beschikbare nieuwe technologie. Hiermee willen we de regio stimuleren.

De wereld van morgen, in de praktijk 

Het Datalab  beslaat een flink deel van de ruimte op de begane grond van d’ROOT. Het is een verzameling van faciliteiten, zoals een van designmeubilair voorzien auditorium, een scrumruimte, vergaderzalen en een ruimte voor testapparatuur. 

Het Datalab is gratis of voor een klein bedrag beschikbaar voor studenten en organisaties. Normaal gesproken ontmoeten deze partijen elkaar niet zo snel. Hier wel. Het is de perfecte samenwerkingsruimte om onderzoek te doen en projecten uit te voeren waarvoor digitale infrastructuur een vereiste is. De hardware stellen wij beschikbaar maar het is ook mogelijk om eigen apparatuur aan te sluiten. Het Datalab staat los van het datacenter en is fysiek gescheiden, in verband met beveiliging.  

Het Datalab bestaat sinds 2018. Sinds die tijd zagen we in deze creatieve broedplaats al verschillende interessante initiatieven en onderzoeken voorbijkomen. Bijvoorbeeld: kun je met de Bluetooth verbinding van je tandenborstel inbreken op het internet? Daarnaast werkten kennisinstellingen en bedrijven samen aan de thema’s: 

  • ICT innovaties (big data, blockchain, cloud) 
  • datacentertechnologie (HPC koeling, beheer luchtcondities) en 
  • energietransitie (gebruik restwarmte, groene energie) 

Sommige resultaten passen wij toe in ons eigen datacenter. Bijvoorbeeld: hoe gebruiken we restwarmte zo efficiënt mogelijk opnieuw? Wat is de meest duurzame manier om een datacenter te koelen? Hoe houden we de luchtcondities optimaal met zo min mogelijk energieverbruik? 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 

Bytesnet wil verder kijken dan alleen de verhuur van vierkante meters serverruimte. Onze bedrijfsfilosofie draait niet om financieel rendement, maar in de eerste plaats om de maatschappelijk toegevoegde waarde. Met het Datalab stellen we ons als partner open willen we actief onderdeel zijn van een ecosysteem waar onderwijs, bedrijfsleven en andere partners samenkomen rond belangrijke actuele thema’s als big data en energietransitie. In de paar jaar dat het Datalab bestaat, heeft het zich al bewezen als interessante cross-over. De kennis van de Hanzehogeschool in combinatie met de ervaring van verschillende bedrijven die met digitalisering bezig zijn. 

Prachtige faciliteiten beschikbaar voor samenwerking en kennisoverdracht

Flexibel en wendbaar samenwerken als  het team is samengesteld uit managers/ondernemers, wetenschappers en studenten gaat niet goed  op een kantoor een school of universiteit. Ons datalab kent geen beperkingen in faciliteiten, rekenkracht, dataopslag en connectiviteit.

Fysieke colleges, seminars en digitale colleges en Webinars vanuit ons ronde auditorium voorzien van alle moderne presentatiemiddelen, stand ups, round  ups of traditioneel vergaderen in onze scrum- en vergaderkamers? Het kan en mag in het datalab van Data Competence Center d’ROOT.

Datalab

Datalab

Broedplaats voor innovatie

Open en gericht op de campus waar bedrijven, wetenschappers en studenten kunnen samenwerken in ons auditorium, scrum-ruimtes en techlab.

Datacenter d'ROOT

onze meest duurzame locatie

Hier bewaren en ontsluiten wij veilig uw data door het huisvesten van uw en onze rekenkracht, dataopslag, netwerken en die van de cloud.

Benieuwd naar de mogelijkheden van ons datalab? Neem contact op met Anthony!

Wij leiden u graag rond en vertellen u graag persoonlijk wat de mogelijkheden een condities voor u zijn.