Graag willen wij onze Jeroen aan u voorstellen

“Ambities voor duurzaamheid spraken mij meteen aan”
Jeroen Vollmuller

Dat Bytesnet een van de koplopers in de datacenterwereld durft te zijn op het gebied van duurzaamheid was voor Jeroen Vollmuller een extra reden om in te gaan op het aanbod om manager operations te worden. “Een mooi en heel innovatief bedrijf, dat ook nog eens slim werk maakt van duurzaamheid… Daar voel ik me thuis.” Op 28 maart 2022 is Jeroen Bij Bytesnet gestart. “Ik kende het bedrijf al – en zij mij. De datacenterwereld is trouwens vrij klein. Iedereen kent elkaar wel.”

Ambities

“Wat me aansprak en -spreekt, zijn de ambities op het gebied van duurzaamheid. Zelf was ik daar ook best actief in bij vroegere werkgevers: o.a. het benutten van restwarmte en zo. Bytesnet maakt echt serieus werk van duurzaamheid, en op een slimme manier. Daar lever ik graag een bijdrage aan, om te zorgen dat we voorop blijven lopen. Er gebeurt veel hier. Bijvoorbeeld het Asperitas concept met het koelen van servers door ze onder te dompelen in olie en de inzet van groene waterstof voor de stroomvoorziening. Heel goed!”

Hij is zelf bewust bezig met het milieu en klimaat. “Ik ben heus niet heilig, maar we kunnen als samenleving niet verder zoals we tijdenlang hebben gedaan. Zuinig zijn met grondstoffen, circulair denken. Privé maar zeker ook in je werk. En ook als branche je verantwoordelijkheid nemen. Dan heb je bedrijven nodig die stappen durven te nemen. Uit zichzelf, zonder te wachten tot er strengere regelgeving komt.”

Gestructureerd

Jeroen kan bogen op een ruime ervaring in de branche. “Ik ben en werk vrij gestructureerd. Dat is iets anders dan bureaucratisch. Structuur is nodig in ons vak, omdat je als datacenter betrouwbaarheid en zekerheid moet bieden. Dat is de kern van onze dienstverlening. Dan moet je zaken simpelweg goed geregeld hebben. Het zit in hoe je de operations runt, maar bijvoorbeeld ook dat je techniek op orde is.”

“Daadkracht en samenwerking zijn waarden die binnen Bytesnet belangrijk zijn. Daar herken ik me in. Ik heb ook een grote drive om door te zetten. Ik help graag mee bij de ontwikkeling die het bedrijf doormaakt.”

Studeren

In Rotterdam staat zijn bureau, maar als manager operations is Jeroen bijna net zo vaak in Groningen te vinden. Hij is getrouwd, heeft een dochter en een zoon en woont in Aalsmeer. “Sinds drie jaar weer. Terug naar m’n roots. Een fijne plek. We hebben een bootje achter het huis liggen en we kunnen zo naar de Westeinderplassen varen. Heerlijk het water op… Dat geeft me al snel een vakantiegevoel.”

Jeroen werkt 36 uur per week. “Zo heb ik een dagdeel vrij voor mijn studie. Ik ben namelijk weer gaan studeren. Bedrijfskunde, aan de Hogeschool van Amsterdam, in deeltijd. Dat stond al heel lang op mijn verlanglijstje en ik vind het hartstikke leuk. Ik heb bijna het eerste jaar erop zitten De ervaring die ik in het werk heb opgedaan kan ik nu verrijken met de theorie. Ik vind het ook inspirerend om op te trekken met mensen die een stuk jonger zijn.”

Gepubliceerd op: 19 mei 2022

factsheet cover

E-book

Download 'Data Science Insights into AI Processing', het e-book voor startende datawetenschappers en analisten, nu gratis.

Download!

E-book download

Vul het formulier in om het e-book te downloaden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.