Hou je data hier!

Data, het fundament voor waardecreatie in de huidige en toekomstige economie.

Goed gebruik van data zorgt voor economische groei, nieuwe bedrijven en banen. Toch signaleren we iets opmerkelijks; veel van onze Nederlandse of Europese data is in handen van andere wereldwijde grootmachten. Het Amerikaanse Facebook, Google en Amazon zijn daar bekende voorbeelden van. Omdat onze hele maatschappij datagedreven is kan de serieuze vraag gesteld worden of we (onbewust) deze grootmachten teveel laten groeien en er een misbalans ontstaat met betrekking tot onze concurrentiepositie.

Alles draait om data!
Het besef dat alles om data draait kwam vooral toen Mark Zuckerberg van Facebook voor de senaatscommissie in de VS moest verschenen. Zonder data kan hij niet zijn miljarden verdienen met advertenties. Je kunt de vraag dus ook omdraaien; waarom ontwikkelen wij niet zelf verdienmodellen door data in onze eigen regio te houden? Bytesnet is daarbij graag de faciliterende en verbindende schakel.

De voordelen van een regionaal datacenter

Volgens Peter de Jong, CEO van Bytesnet, heeft een regionaal datacenter grote voordelen boven de publieke cloud, waar menig bedrijf in de afgelopen jaren zijn eigen server voor inruilde.

‘Een datacenter in de eigen regio is toegankelijk, veilig en betrouwbaar’, vertelt De Jong, een van de oprichters en aandeelhouders van Bytesnet. Het Nederlandse bedrijf heeft regionale datacenters in Groningen en Rotterdam, in de Spaanse Kubus.

Komt de boodschap aan?
‘Ja, je ziet een kentering. Bedrijven die afhankelijk zijn van hun ICT, maar bijvoorbeeld ook ziekenhuizen, met hun patiëntendossiers, zijn heel terughoudend om hun gegevens in de public cloud te zetten, bij een grote buitenlandse aanbieder. Omdat ze de beschikbaarheid en de veiligheid gegarandeerd willen hebben.’

Aan wie geef je jouw data eigenlijk weg?
Bij het delen van bedrijfskritische informatie zou je net zo moeten handelen als bij het delen van persoonlijke informatie. Alleen op basis van vertrouwen geef je het weg. Of niet? Het opmerkelijke is natuurlijk dat we collectief Dropbox, Evernote, Google, Azure en nog heel veel andere Public Cloudoplossingen vertrouwen zonder daarbij iemand ooit in de ogen gekeken te hebben. We geven collectief ons vertrouwen weg, zonder daar de grotere consequenties van te overzien. Kijk maar naar deze uiterst grappige en inspirerende video:

 

 

Sla je data veilig op

Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Download!

Ik wil mijn data veilig opslaan

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van Bytesnet? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.