Rotterdammers zingen zich schor voor het goede doel

Op donderdagavond 31 januari 2019 staan zo’n twintig Rotterdamse amateur-artiesten op het podium van Kantine Walhalla. Daar vindt het unieke popevenement Zing je Schor voor het Familiehuis Daniel den Hoed! plaats. De optredens van de “artiesten” worden gesponsord door vrienden en bekenden en zij worden op het podium begeleid door het Groot Niet Te Vermijden. De opbrengst van het benefietevenement waarvan de kaartverkoop vandaag start, is bestemd voor de bouw van het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed.

Initiatiefnemers van Zing je schor voor het Familiehuis! zijn Michael Arbman (Bytesnet) en Harry-Jan Bus (Walhalla) die samen met Stephan van der Meer (SAMReclame) dit ludieke benefietevenement organiseren. “Het wordt een echt Rotterdamse avond met als motto “meedoen is belangrijker dan goed zingen” aldus Harry-Jan Bus die tevens de avond zal presenteren.

De “artiesten” die op 31 januari hun favoriete song ten gehore brengen zijn bekende en minder bekende Rotterdammers. Onder hen zijn scheidend stadsdichter Derek Otte, ondernemers en betrokken Rotterdammers als Bix Jacobse, Raymond van der Ploeg, Femke van der Valk, Marco Praagman, Henk van der Sluis, Peter & Edgar van der Ende, Rob Thijssen, Iris van der Lee, Jurgen Klapwijk, Mira Faas & Jan Willem van der Sterre en Ellie Nieuwelink. Personeel van Walhalla doet zelf ook enthousiast mee onder de naam “de Meisjes van Walhalla”.

Het doel van Zing je Schor! is om een mooi bedrag op te halen voor het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed dat eind 2020 de deuren opent tegenover het Erasmus MC. “Het nieuwe en grotere Familiehuis wordt financieel gerealiseerd vanuit eigen middelen en dankzij giften. We zijn ontzettend blij met dit originele initiatief waarbij de deelnemers met hun optreden hun netwerk enthousiasmeren om kankerpatiënten te steunen”, aldus directeur Rachel Maréchal. “Dat patiënten en hun naasten dankzij het Familiehuis samen de moeilijke periode van ziekte en behandeling kunnen doorstaan is ontzettend belangrijk.”

Het Familiehuis Daniel den Hoed is een zelfstandige stichting die geen financiering ontvangt vanuit overheid of het Erasmus MC en afhankelijk is van donateurs en vrijwilligers. Het nieuwe en grotere Familiehuis in nieuwbouwproject Little C gaat naar verwacht eind 2020 open. In het nieuwe onderkomen tegenover het Erasmus MC kunnen dan tweemaal zoveel familieleden en poliklinische kankerpatiënten logeren in de 30 comfortabele gastenverblijven.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met:

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met: