SmartPower&Performance met onze partner Tuuring

Energie besparen zonder performance verlies! Bytesnet start samenwerking met Tuuring. Steeds meer klanten van Bytesnet willen hun organisatie verduurzamen. Een makkelijke oplossing is het activeren van de power management opties op de servers. Servers staan vaak continu te draaien, maar het gebruik fluctueert. Door het gebrek aan inzicht in de feitelijke IT-performance durven technisch beheerders niet aan de slag te gaan met power management om stroom te besparen. Met onze nieuwe partner Tuuring is dit verleden tijd!

Systeem performance is vaak een black box

Het inzichtelijk krijgen van processen, en de performance daarvan in een grote organisatie, is vaak onduidelijk. Het is ‘gewoon’ geworden dat medewerkers moeten wachten als ze gegevens opvragen of willen inloggen. Hierdoor is er bij IT-managers geen zicht op wanneer er pieken en dalen zijn. Met als gevolg dat de servers ‘voor de zekerheid’ altijd op maximale capaciteit draaien.

“Een energiebesparing van 10 tot 15% is mogelijk zonder performance verlies!”

Binnen twee weken inzicht krijgen in de performance van uw systeem is met Tuuring mogelijk! Wij zijn deze maand de samenwerking aangegaan met dit Nederlandse bedrijf. Tuuring heeft een uniek platform, welke heel eenvoudig aan iedere organisatie is te koppelen. Via tientallen API koppelingen kunnen zij alle data onttrekken uit de organisatie, via AI analyseren en structureren, om er vervolgens rapportages en realtime dashboards van te maken.

Duurzaam ondernemen

Met het platform van Tuuring krijgt u inzicht in de performance van uw systemen. Aan de hand van deze inzichten kunnen wij de power management instellingen gaan afstemmen. Bij de eerste pilot klanten bleek dat een energiebesparing van 10 tot 15% binnen enkele weken te realiseren was! Het optimaliseren van het energieverbruik voor uw servers is laaghangend fruit en staat op de lijst van erkende energiebesparende maatregelen van de overheid.

“Met de oplossing van Tuuring nemen we koudwatervrees weg bij ICT en directies. Het is nu inzichtelijk wat de werkelijke performance is van een serverpark”, zegt Jan-Joris van Dijk, managing director van Bytesnet.

Naast het helpen van onze klanten met duurzaamheid, ondernemen wij zelf ook acties. Met onze datacenters in Groningen en Rotterdam hebben we verschillende acties ondernomen. Zo gaan we later dit jaar de restwarmte via een warmtenet leveren aan de regio, gaan we computeronderdelen koelen met een speciale vloeistof en gaan we een proefdraaien met waterstof als gedeeltelijke energiebron voor ons datacenter. Blijf onze website en social media kanalen volgen voor de updates daarover!

Geen performance verlies én energie besparen

Als u stappen wilt ondernemen met uw duurzaamheidsstrategie, en geen performance verlies wilt hebben, neem dan contact met ons op! Samen met het team van Tuuring gaan wij graag met u in gesprek om te ontdekken wat er mogelijk is

factsheet cover

E-book

Download 'Data Science Insights into AI Processing', het e-book voor startende datawetenschappers en analisten, nu gratis.

Download!

E-book download

Vul het formulier in om het e-book te downloaden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met Rukiye!

Wil je meer informatie over onze oplossingen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!