PTI BCM

Start samenwerking Bytesnet en PTI BCM

Per 1 november 2018 zijn Bytesnet en PTI een samenwerking gestart om het MKB, MKB+ en overheidsinstellingen een totaaloplossing te bieden op het vlak van bedrijfscontinuïteit. Met de lancering van de Business Continuity Management (BCM) oplossing is het vanaf heden voor elke organisatie mogelijk om tegen een scherp tarief te beschikken over een waterdicht continuïteitsplan en een volledig ingerichte uitwijklocatie. De door PTI en Bytesnet geboden oplossing maakt dat organisaties geheel ontzorgd worden en bestand zijn tegen elke calamiteit.

Continuïteit is top prioriteit
Bytesnet is als leverancier van datacenteroplossingen in haar eigen datacenters verantwoordelijk voor de continuïteit van de ICT infrastructuren van zorginstellingen, ziekenhuizen, IT- en Internetbedrijven en diverse MKB bedrijven. Door het partnership met PTI kunnen de klanten nu ook hun Business Continuity Plan compleet maken met fysieke uitwijkplekken die gebruikt kunnen worden bij een calamiteit. Voor het opstellen of finetunen van een standaard BCP [AW2]zijn de PTI specialisten beschikbaar die de klant van start tot finish bijstaan. Tevens kan er worden gekozen voor een uitgebreid BCP plan.

De beschikbare BCM werkplekken zijn voorzien van alle benodigdheden en maken dat klanten na een calamiteit in een veilige afgesloten omgeving hun werkzaamheden kunnen voortzetten. Binnen twee uur heeft de klant toegang tot een eigen afgesloten kantoorunit vanwaar men middels een redundante, snelle en veilig internetverbinding toegang heeft tot de eigen IT infrastructuur. In elke afzonderlijke unit heeft de klant toegang tot telefonie, een eigen kluis en alle benodigde office supplies. Doordat de kantoorunit beschikt over eigen toiletten en een centrale keuken met alle voorzieningen kan de klant 24/7 zijn crisis managen, continuïteit is immers een top prioriteit.

Ontbrekende schakel
Hans den Aantrekker, Manager Operations bij Bytesnet: “Vanuit mijn ervaring als IT Manager ben ik verschillende keren het probleem van fysieke uitwijk bij calamiteiten tegengekomen. Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf blijft bestaan tijdens en na een calamiteit zoals bijvoorbeeld brand? Servers en data in het datacenter blijven weliswaar beschikbaar maar waar kunt u klanten ontvangen of kunnen de medewerkers (samen) werken? Er bestaan locaties waar je tijdelijk een bureau of ruimte kunt huren, maar waar o.a. technische voorzieningen, privacy en veilige internetverbindingen ontbreken. Ik was dan ook aangenaam verrast dat er eindelijk een bedrijf is gestart met invulling geven aan deze belangrijke laatste schakel in het Business Continuity Plan. Dankzij BCM hebben bedrijven de keus tussen uitrangeren of voorsorteren, waarbij voorsorteren bedrijven verzekerd van een up-to-date continuïteitsplan en een altijd beschikbare uitwijklocatie.”

Ontbrekende stukje dekking
Ron Tuinenburg, Directeur IT en Innovatie bij PTI: “Business Continuity is een steeds belangrijker aspect binnen de bedrijfsvoering aan het worden. PTI heeft ervoor gekozen om zich te richten op het faciliteren van de werkomgeving en ondersteunende consultancy diensten, voor de datacenteroplossingen hebben we in Bytesnet de geschikte partner gevonden. Een partner die past in onze transparante cultuur en kwaliteit waar PTI om bekend staat in de markt. De combinatie van beide expertises maakt dat wij het ontbrekende puzzelstukje bij onze klanten zijn.”
Alles kan naar wens worden ingevuld en is betaalbaar gehouden. Meer informatie over de mogelijkheden kunt u vinden op: www.bcmuitwijk.nl