Twin Datacenterproject Erasmus MC wint ‘Best Channel Project of the Year’

Voor de zeventiende keer alweer zijn de jaarlijkse Channel Awards uitgereikt. In vijf categorieën zijn tijdens een waar feest maar liefst twintig Awards uitgereikt.

Het Twin Datacenterconcept is ontwikkeld in samenwerking met Bytesnet en haar partners: The Datacenter Group, Relined en Tallgrass. Met het nieuw ontwikkelde concept heeft Erasmus MC haar datacenterdiensten inclusief de netwerkservices ondergebracht bij Bytesnet. Bytesnet realiseert dit met eigen voorzieningen en deels met de voorzieningen van de partners. Erasmus MC is het eerste academisch ziekenhuis in Nederland dat zijn datacenters volledig buiten de deur onderbrengt.

Het complexe project moest binnen 4 maanden worden gerealiseerd. De deadlines voor alle onderdelen werden gehaald, mede doordat Bytesnet en de betrokken partners direct startten, nog vóórdat de definitieve contracten waren ondertekend. Peter de Jong, CEO van Bytesnet, benadrukt de unieke samenwerking binnen dit project: “Onze partners hebben alles uit de kast getrokken om dit samen met de teams van Erasmus MC en Bytesnet mogelijk te maken. Ook de goede samenwerking tussen de betrokken ICT-medewerkers van Erasmus MC en onze collega’s mag niet onvermeld blijven.”

In de einduitslag stemden 21% van het publiek op dit project. Een bewijs dat dit aansprekende project en de unieke samenwerking een brede waardering hebben gekregen.

Erasmus MC realiseert nu tegen lagere kosten meer functionaliteit, hogere beschikbaarheid en een betere beveiliging. Dat wordt geborgd door uitgebreide certificering waarover Bytesnet beschikt: ISAE 3402, ISO 9001, ISO 14000, ISO 27001 en NEN 7510. Die laatste is specifiek voor informatiebeveiliging in de zorgsector; onder meer met het oog op elektronische patiëntendossiers.