Universitair Medisch Centrum Groningen

Bytesnet Groningen en UMCG gaan ‘twinnen’: wat houdt dit in?

Sinds kort werkt het datacenter van Bytesnet in Groningen nauw samen met Datacenter Eemspoort (DCE) van het UMCG. Deze twee locaties gaan een speciaal partnerschap aan waarbij gebruikgemaakt wordt van de twinning-oplossingen van Bytesnet. Wat betekent dit eigenlijk en wat houdt de samenwerking in?

De basis van een twin datacenter

Stel, je hebt al jouw bedrijfsgegevens en -processen opgeslagen bij een datacenter en dat wordt getroffen door een zware stroomstoring. Al je data en back-ups zijn nu onbereikbaar geworden en alle werkzaamheden komen stil te liggen. Dankzij een zogenoemde twinning-oplossing hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Het idee achter een twinning-oplossing is om ervoor te zorgen dat als iets plaatsvindt in het ene datacenter, het andere datacenter de functionaliteit kan overnemen. Dit is mogelijk omdat er een volledig gekopieerde versie van het datacenter op de andere locatie in realtime wordt gecreëerd. Zo is er altijd een exacte kopie beschikbaar. Dit is volledig mogelijk zonder enige merkbare vertraging of onderbreking van de dienstverlening.

Samenwerking van Bytesnet en DCE/UMCG

Deze twinning-oplossing is nu ook opgezet tussen Bytesnet Groningen en DCE/UMCG, en komt voort uit de huidige samenwerking met Provincie Groningen. De nieuwe samenwerking bestaat uit een exclusieve overeenkomst voor het bieden van twin-datacenterdiensten. Het voordeel van het partnerschap komt neer op de mogelijkheid van het aanbieden van een volledig gespiegelde omgeving, inclusief een altijd bijgewerkte back-up. De specifieke inhoud en opbouw van de omgeving vindt plaats in nauwe samenwerking, met de focus op de wensen en behoeften van DCE/UMCG.

Het belang van een twinning-oplossing

Voor bedrijven die gebruikmaken van colocatiediensten en cloudoplossingen is de continuïteit van de bedrijfsvoering van het grootste belang. Als een storing plaatsvindt en de diensten niet beschikbaar zijn, kan dit leiden tot aanzienlijke financiële en reputatieschade. Een twinning-oplossing stelt Bytesnet als datacenterbedrijf in staat om gunstige Service Level Agreements (SLA’s) te bieden, met een gegarandeerde beschikbaarheid van diensten van 99,99%. Dit zorgt voor meer vertrouwen en gemoedsrust voor de samenwerkingspartners. Want zelfs in het geval van een storing of andere omstandigheid zijn (bedrijfs)kritische applicaties en gegevens altijd veilig en beschermd. 

Bovendien kan een twinning-oplossing helpen om de capaciteit van het datacenter te vergroten en tegelijkertijd de prestaties van de systemen te verbeteren. Hoe precies? Dit kan door de belasting van de servers te verdelen over de twee datacenters. Zo kunnen zowel Bytesnet als de samenwerkingspartners profiteren van een betere schaalbaarheid en flexibiliteit.

factsheet cover

E-book

Download 'Data Science Insights into AI Processing', het e-book voor startende datawetenschappers en analisten, nu gratis.

Download!

E-book download

Vul het formulier in om het e-book te downloaden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Neem contact op met Anthony!

Wil je meer weten over onze samenwerking met DCE/UMCG of over onze twinning solution? Neem dan contact op met onze collega Anthony. Hij gaat graag met jou in gesprek over deze onderwerpen en alle mogelijkheden.