Financieel administratief medewerker/Officemanager

Wij zoeken een Financieel administratief medewerker/officemanager. Ben jij klantgericht, accuraat en kan je goed plannen en organiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Over Bytesnet

Bytesnet is meer dan 20 jaar geleden begonnen als Internet Exchange en gegroeid naar een volwaardige aanbieder van IT infrastructuurdiensten met eigen datacenters in Groningen en Rotterdam. De organisatie kenmerkt zich door continue innovatie van het dienstenportfolio en maakt gebruik van baanbrekende energieoplossingen om het IT gebruik te verduurzamen. Kenmerkende wapenfeiten zijn onder meer: het leveren van restwarmte aan een warmtebedrijf die er gebouwen mee verwarmt, serverapparatuur die in vloeistof gekoeld wordt, wat veel energie efficiëntie oplevert en een pilotproject om groene waterstof in te zetten als energiebron. Daarnaast introduceren we hoogwaardige diensten op gebied van High Performance Computing en Data Storage.

Met klanten als Erasmus Medisch Centrum, Gemeente Rotterdam, GasUnie NV, RDW, Hanzehogeschool en Provincie Groningen leveren we een belangrijk deel voor het fundament onder onze digitale samenleving. Als 100% Nederlands bedrijf, dichtbij en toegankelijk, bieden we volledige transparantie en maximale controle voor onze klanten. We zijn vooral actief in het publiek-private domein.

Onze organisatie bestaat uit zeer betrokken medewerkers, nuchter en ondernemend, die gezamenlijk mooie prestaties bereiken. Wij geloven dat de kracht van data, samen met de daadkracht van mensen, kan leiden tot een duurzamere en betere wereld van morgen.

Doel van de functie:

Je hebt als hoofddoelstelling om de ondersteunende processen soepel te laten verlopen; wat is onder te verdelen in:

1) Financieel administratieve werkzaamheden. Je geeft ondersteuning aan diverse administratieve processen.

2) Office Management: je zorgt dat de dagelijkse en ‘huishoudelijke’ gang van zaken op het kantoor soepel verlopen. Naast een diversiteit van werkzaamheden is dit bijvoorbeeld het verwerken van inkomende (e- mail) post, telefoonbeantwoording, het ontvangen en inschrijven van bezoekers voor het datacenter.

De standplaats is Rotterdam en daar waar mogelijk harmoniseren we voor de twee locaties samen, dus werk je ook voor Groningen.

Verantwoordelijkheden en taken

 • Je bent verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer. Je zorgt ervoor dat klanten voldoen aan hun betalingsverplichting en je verzorgt de communicatie als er betalingsachterstanden optreden.
 • Je bent verantwoordelijk voor een juiste en tijdige aanlevering aan de financiële administratie van de inkoopfacturen. De lijnmanagers zijn zelf verantwoordelijk voor de inkopen binnen hun domein. Om de kwaliteit hiervan te bewaken moet dit plaatsvinden volgens een gestructureerd proces. Je ondersteunt en stuurt aan op een juiste uitvoering van het inkoopproces.
 • Je biedt ondersteuning aan de administratieve afwikkeling van de order intake. Samen met de Service Manager werk je samen om afgesloten orders te verwerken.
 • Met de verantwoordelijkheid voor officemanagement, ben je spin in het web en zorg je dat alle zaken achter de schermen soepel verlopen. Je bent daarbij steun en toeverlaat van de leidinggevenden van de 3 afdelingen die in het Management Team zijn vertegenwoordigd. Bytesnet directie/management is behoorlijk zelfredzaam als het gaat om secretariële werkzaamheden, het gaat voor al om werkinhoudelijke procesondersteuning.

Vereiste opleiding & competenties

 • MBO werk- en denkniveau.
 • Financieel analytisch sterk.
 • Kennis van Exact is een pré.
 • Ervaring met crediteuren- en debiteurenbeheer
 • Affiniteit met administratieve processen om organisaties soepel te laten draaien, als de haarlemmerolie voor de dagelijkse gang van zaken.
 • Is voortvarend om problemen op te lossen; maar is vooral in staat om gestructureerd uitvoering te geven aan de juiste processen en routines.
 • Teamplayer met empathisch vermogen om medewerkers te motiveren.
 • Klant- en servicegericht; zet de dienstverlening en klanten centraal. Snapt dat het bestaansrecht van Bytesnet afhankelijk is van tevreden klanten.
 • Accuraat en met gevoel van verantwoordelijkheid voor het ‘reilen en zeilen’ van de Bytesnet.

 

Positie in de organisatie

 • Rapporteert hiërarchisch aan Manager DC Operations en heeft voor de financiële onderwerpen een functionele rapportage lijn naar de verantwoordelijke medewerker voor Financiën & Administratie

Wat biedt Bytesnet?

Dit is een gevarieerde functie met een duidelijke eigen verantwoordelijkheid; het is een zelfstandige positie en tegelijk maak je onderdeel uit van een enthousiast en informeel team op de locatie Rotterdam en indirect ook Groningen.

Het gaat in beginsel om een full-time dienstverband; een eventuele parttime dienstverband voor 4 dagen per week is bespreekbaar.

We bieden een marktconform salaris, afgestemd op de ervaring en senioriteit van de persoon.

Naast goede arbeidsvoorwaarden heeft Bytesnet bovenal een bijzondere werkomgeving te bieden. Er is vanuit de aandeelhouders de ambitie voor een gezonde, duurzame groei, waarbij waarde wordt gecreëerd voor onze klanten en de maatschappij. Dit resulteert in een ondernemende, innovatieve omgeving met leuke collega’s. Er heerst een informele sfeer met tegelijk de uitdading om de organisatie naar volgend niveau van professionalisering te brengen die past bij de volgende fase van het bedrijf.

Meer weten? Neem contact op met Jeroen!

Aarzel niet om contact op te nemen met Jeroen voor meer informatie of vragen over deze vacature.