Waardevolle data verhuizen? Laat het experts doen!

Eigen huisraad is waardevol, zowel vanwege geldelijke als emotionele waarde. Daarom nemen de meeste mensen bij een verhuizing een ervaren verhuisbedrijf in dienst om geruisloos van bestemming A naar B te verhuizen. Als je besluit om zelf de verhuizing te doen dan blijkt meestal achteraf dat er meer moest gebeuren dan je van tevoren bedacht had. Verhuizen is echt een vak en als niemand je daarbij helpt levert het enorm veel stress op. Datzelfde geldt voor het verhuizen van jouw waardevolle data, alleen in overtreffende trap. Kijk maar:

Het bedrijf moet doorgaan!

Het verhuizen of migreren van een applicatie of complete IT-omgeving naar een datacenter of publieke Cloudomgeving kent nog een extra uitdaging. Tijdens het verhuizen mogen applicaties en bedrijfsprocessen nooit stil komen te vallen. Op de oude bestemming moet de continuïteit gewaarborgd blijven, terwijl op de nieuwe bestemming de applicaties zo snel en geruisloos mogelijk moeten functioneren. Dat maakt een dataverhuizing extra uitdagend, want het hart van de organisatie moet altijd blijven kloppen.

Datamigratie is vakwerk!

Weet je waarom? Omdat je zonder gestructureerd plan de kans loopt om zeer waardevolle data van het bedrijf kwijt te raken. Of misschien is het er nog wel, alleen heb je geen idee waar de ‘digitale verhuisbox’ is afgeleverd. Ga daarom met de kroonjuwelen van het bedrijf net zo om als met het kostbare porselein van de familie. Zorg dat het veilig vervoerd wordt en dat je precies weet waar het wordt afgeleverd.

Dataverhuizers doen extra dingen!

Waarin dataverhuizers echt anders zijn dan normale verhuizers? Ze zijn vooral anders omdat ze niet alleen maar de spullen neerzetten, maar ook nadenken over de inrichting van de nieuwe omgeving. Ook zorgen ze voor het snelst mogelijke transport. Ze hebben namelijk nogal wat alternatieven om de data razendsnel te transporteren en zoeken dat volledig voor je uit. Om het nog aantrekkelijker te maken verlenen zij ook extra handen om de boel goed uit te pakken en komen ze desgewenst ook terug om de nieuwe inrichting te controleren en te optimaliseren.

Best een rustgevend gevoel.

Meer weten over onze Bytesnet experts?

Hoe onze experts ervoor zorgen dat het hart van de organisatie altijd blijft kloppen tijdens een datamigratie kun je teruglezen in onze expertsheet en ook over welke expertise zij beschikken.

Download!

Download de expertsheet hier

Wil je graag de expertsheet downloaden? Laat dan hier je gegevens achter en je ontvangt deze direct.