KMC Solutions

Samen data- en informatiebeveiliging zichtbaar en tastbaar maken

“Voordat het coronavirus er was waren organisaties vaak huiverig om in een public Cloud omgeving te werken, maar nu ervaren zij daar vooral de voordelen van. De kanttekening die ik hierbij plaats is dat securityrisico’s door het coronavirus niet plotseling anders zijn geworden”. Deze boeiende uitspraak is van Jeannette Custers, directeur bij KMC Solutions en al jarenlang een vertrouwde relatie van Bytesnet. Hoog tijd om eens dieper met haar in gesprek te gaan.

De kroonjuwelen dichtbij houden

Datgene waar je altijd snel over moet kunnen beschikken en van grote waarde voor de organisatie is kun je veel beter in een private cloudomgeving plaatsen, is haar advies. Op het moment dat je namelijk wilt switchen van provider, of er iets anders mee wilt doen, dan ben je met een public Cloud gebonden. “Je kunt niet zomaar even je kroonjuwelen terughalen”, is hoe zij het verwoordt. Daarom besloot zij om al in 2012, de kroonjuwelen van haar klanten in de KMC kooi in het datacenter Rotterdam bij Bytesnet onder te brengen. Over dichtbij gesproken: we zijn buren van elkaar en zitten samen in gebouw Spaanse Kubus op de Schuttevaerweg in Rotterdam.

Een aardige anekdote is dat op de eerste dag dat zij verhuisden naar de Spaanse Kubus de stroom uitviel. Normaal gesproken zou het hele bedrijf stil hebben gelegen, maar in dit geval werd extra gewaardeerd dat de buurman gewoon de benodigde stroom kon leveren. Datacenters staan immers nooit stil en gaan continue door. Zorgen maakte zij zich niet, want haar klanten konden gewoon doorwerken.

Haar geloof in hybride omgevingen

Omdat KMC Solutions ook de kroonjuwelen in kaart brengt van haar klanten en securityrisico’s elimineren richten zij zich vooral op managed private cloudomgevingen. “Er zullen maar weinig bedrijven zijn die hun volledige data infrastructuur in een publieke Cloud plaatsen”, merkt zij op. Daarom gelooft zij, net als Bytesnet in hybride omgevingen; private waar het moet en public waar het kan.

Een intensieve samenwerking

KMC Solutions maakt securityrisico’s zichtbaar bij haar klanten. Trots is zij dat ze met 12 werknemers inmiddels een organisatie heeft gebouwd die security adviezen geven aan overheden, instellingen en bedrijven die hoge eisen stellen aan veiligheid, productiviteit en flexibiliteit. Zij heeft zogenaamde ethical hackers, of pentesters, in dienst die bestaande klantomgevingen testen op mogelijke zwakheden. Daarnaast geeft KMC Solutions adviezen rondom informatiebeveiliging. “Omdat het aantal cyberaanvallen wereldwijd sterk toeneemt moeten bedrijven de beveiliging van informatie structureren op basis van ISO 27001”, vertelt Jeannette.

Data- en informatiebeveiliging samen tastbaar maken is waarom we voor Bytesnet kozen, maar ook omdat zij een groen datacenter zijn, wat we klanten laten zien tijdens inspirerende rondleidingen
Jeannette Custers

De samenwerking met Bytesnet betekent voor KMC Solutions dat ze de veiligheid van data ook letterlijk tastbaar kunnen maken. “Samen met Hans den Aantrekker van Bytesnet hebben we vele klanten rondgeleid in het datacenter om te verduidelijken hoe hoog het veiligheidsniveau is als je besluit om jouw data lokaal bij ons in de Spaanse Kubus op te slaan. Het is net dat extra beetje veiligheidsgevoel wat wij op deze manier aan onze klanten kunnen meegeven”, sluit zij af.

Ook behoefte aan extra aandacht voor compliancy en digitale veiligheid?

Organisaties die willen weten wat er nodig is om zelf ook aan de hoge ISO 27001 veiligheidseisen te voldoen, geven we tot slot de tip om bij KMC Solutions een scan aan te vragen. Namens Bytesnet willen we Jeannette Custers hartelijk danken voor het delen van haar visie.

Klik hier voor de downloadbare versie van deze klantcase.

Meer weten? Neem contact op met Anthony!

Wil je meer informatie over deze samenwerking? Neem dan contact met ons, dan zal Anthony u te woord staan!