Bytesnet zet baanbrekende stappen in het verbeteren van de energieprestaties van een datacenter

 

Het Bytesnet Datacenter d’ROOT (Groningen – Bytesnet) figureert als praktijk voorbeeld voor het evenement ‘Partners in energie-uitdagingen’. Het laat zien hoe de warmte die wordt gegenereerd door de computerapparatuur wordt doorgeleverd aan Warmtestad Groningen. Zij gaan met hun warmtenet in de toekomst meer dan 10.000 huishoudens, instellingen en bedrijven in het noordelijke deel van de stad voorzien van duurzame warmte. Het eerste deel van het warmtenet is inmiddels aangelegd, in Zernike en Paddepoel. Ook de leidingen naar Bytesnet zijn inmiddels gelegd.  Daarbij komt dat Bytesnet binnenkort van start gaat met vloeistof gekoelde computers, wat een hogere temperatuur van de restwarmte tot gevolg heeft. Hierdoor wordt een nog hoger rendement bereikt en wordt de duurzaamheid van het datacenter verder verbeterd. Bytesnet zet hiermee twee cruciale stappen in het verbeteren van de energie prestaties van een datacenter.

Filmpje gemaakt door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ten behoeve van het evenement ‘Partners in energie-uitdagingen’ (EZK-evenement: Partners in energie-uitdagingen 2021 | RVO.nl | Rijksdienst) dat tot stand is gekomen in samenwerking met Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en VNO-NCW/MKG-Nederland.

 

 

factsheet cover

E-book

Download 'Data Science Insights into AI Processing', het e-book voor startende datawetenschappers en analisten, nu gratis.

Download!

E-book download

Vul het formulier in om het e-book te downloaden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.