Onze partner in het HPC consortium Asperitas, heeft in een investeringsronde twee investeerders aangetrokken

Onze partner in het HPC consortium Asperitas, heeft in een investeringsronde twee investeerders aangetrokken: Shell Ventures, het durfkapitaalfonds van Shell, en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland.

Met de twee investeerders aan boord wil Asperitas zijn oplossing op basis van vloeistofkoeling voor datacenters wereldwijd op de markt uitbrengen. Hoeveel geld Shell Ventures en het participatiefonds in het bedrijf steken, is niet bekendgemaakt.

Shell kent Asperitas al langer want de door het bedrijf gebruikte koelvloeistof is een Shell-product. Bovendien won Asperitas vorig jaar de door het olieconcern georganiseerde startup-wedstrijd New Energy Challenge 2018. Volgens Shell is Asperitas’ oplossing op basis van vloeistofkoeling voor datacenters duurzamer dan traditionele koelsystemen op luchtbasis.

HPC Consortium maakt duurzame Big data verwerking en data opslag toegankelijk in uniek businessmodel

De oplossing van Asperitas biedt warmwaterkoeling-functionaliteit. Dat maakt het mogelijk om zelfs in warme gebieden datacenters met buitentemperaturen te koelen zonder gebruik van een koudwaterinstallatie die meer energie verbruikt.

Met dit partnerschap zorgt Bytesnet  dat alle gebruikte elektriciteit voor de hardware wordt omgezet in een bruikbare energievorm: warm water van mogelijk 55 graden Celsius. Hiermee kan Bytesnet uitgroeien tot een leverancier van restwarmte op grote schaal met een grotere efficiency en effectiviteit voor WarmteStad.