Restwarmte

Opening WarmteCentrale Zernike – WarmteStad Groningen

WarmteStad Groningen, op steenworp afstand van ons datacenter in Groningen, heeft net als ons haar wortels in de Grond van de Groningse Zernike Campus. Wij van Bytesnet, als leverancier van restwarmte, leveren trots een bijdrage aan WarmteStad om in de toekomst meer dan 10.000 huishoudens, instellingen en bedrijven in het noordelijke deel van Groningen te voorzien te voorzien van duurzame warmte.

Afgelopen donderdag 3 november hebben wij als Bytesnet samen met WarmteStad Groningen de opening van de Warmtecentrale mogen vieren! Een grote mijlpaal voor bewoners, innovatieve partners én de stad. Daarbij is ook de bouw van het grootste zonnewarmtepark in Nederland in gang gezet. Dit zonnewarmtepark zal 25% van alle warmte voor de wijken in Noordwest Groningen produceren.

Een deel van onze restwarmte van ons datacenter in Groningen gebruikt WarmteStad Groningen om woningen te verwarmen. Onze restwarmte is nog waardevoller door hogere temperaturen dankzij de koeling met olie. Dit levert het warmtenet een CO2-besparing op van minimaal 55% ten opzichte van de oorspronkelijke uitstoot.

Ook vond er zaterdag 5 november een open dag plaats voor iedereen die een exclusief kijkje wilde nemen in en rondom de nieuwe WarmteCentrale op de Zernike Campus om te zien waar de warmte vandaan komt, wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van zo’n warmtenet en wat deze stap in restwarmte voor jou betekent.

Meer weten over hoe WarmteStad Groningen daadwerkelijk warmte levert aan die 10.000 huishoudens? Kijk dan naar de post van de Dutch Data Center Association voor een video met uitleg.

Meer informatie over onze restwarmte? Kijk dan op onze duurzaamheidspagina waar alles uitgelegd staat over hoe wij om gaan met duurzaamheid en daarmee een bijdrage leveren aan veilige en digitale duurzame samenleving.

Gepubliceerd op: 3 jan 2023

factsheet cover

E-book

Download 'Data Science Insights into AI Processing', het e-book voor startende datawetenschappers en analisten, nu gratis.

Download!

E-book download

Vul het formulier in om het e-book te downloaden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer tips hoe u duurzaam kunt zijn?

Neem gerust contact met ons op als u wilt weten hoe u zo duurzaam mogelijk uw servers kunt inzetten. Wij denken graag mee hoe u energie bespaart en we samen de digitale samenleving duurzamer maken.