Rotterdam

Spaanse Kubus

Ons datacenter is direct aangesloten op de internet backbone van Europa. Daarmee garanderen wij de snelste verbindingen. De condities in het datacenter zijn gericht op maximaal functioneren van uw verbindingen en hardware, op een duurzame manier. Voor klanten is het datacenter 24/7 toegankelijk. Uw hardware is dus altijd onder handbereik.

Rackspace 

Racks in ons datacenter in de Spaanse Kubus zijn standaard 46HE (220 x 60 x 100 cm). Bredere (80 cm) en/of diepere (120 cm) formaten zijn ook beschikbaar. U kunt kiezen of u uw racks wilt afsluiten met cijferslot of SmartACCESS.  Meer over de colocatie mogelijkheiden leest u onder Colocatie

Stroomtoevoer 

De stroomtoevoer voor racks bestaat uit twee gescheiden circuits die beiden 230 Volt leveren. De stroom wordt met 16 of 32 Ampère zekeringen beveiligd en standaard enkel fase geleverd. Op verzoek kan ook drie fasen (400 Volt) geleverd worden. 

Duurzaam 

Koeling vindt plaats met een warmte wiel waarmee we optimaal gebruik maken van koeling met buitenlucht. Met deze KyotoCooling, houden we de CO2-emmissies zo laag mogelijk en verbruiken we geen schaars leidingwater. 

Beveiliging 

Ons datacenter biedt een gegarandeerde BORG 3 beveiliging (incl. 24/7 NOC). Toegang vindt plaats volgens een ISO 27001 gecertificeerde toegangsprocedure. Daarbij gebruiken we pas-, gezichts- en vingerdrukidentificatie. De toegangsherkenning is redundant uitgevoerd zodat u altijd bij uw apparatuur kan.  

Brandveiligheid 

Onze focus is vooral het zo vroeg mogelijk detecteren van stof- en roetdeeltjes met Very Intelligent Early Warning (VIEW) rookmelders en dubbel uitgevoerde Very Early Smoke Detection Alarms (VESDA) installaties met High-Sensitivity Smoke Detection (HSSD).  Uiteraard beschikken alle datazalen beschikken over automatische blusinstallaties en doorschakeling naar de brandweer. 

Omgeven door experts 

Er is altijd ruimte voor u en uw IT-medewerkers om in het datacenter te werken. Heeft u een vraag of wilt u advies, dan is altijd een van onze medewerkers in de buurt. Zij helpen u graag. Indien u kiest voor een private cage kunt u bovendien eenvoudig uw hulpmateriaal achterlaten.  

Toegankelijk en dichtbij 

Vanuit onze regionale datacenters in Rotterdam en Groningen leveren we nationale dekking. Dat betekent voor u dat we altijd dichtbij zijn. U heeft 24/7 toegang tot uw apparatuur. Heeft u even een paar handen nodig in het datacenter zelf, bijvoorbeeld om nieuwe apparatuur aan te nemen of een server te resetten? Dan doen wij dat graag voor u. Dat scheelt u reistijd en u weet zeker dat uw apparatuur veilig is in de handen van een professional.  

Omdat IT inmiddels zo’n grote plek heeft in ons dagelijks en professionele leven, zijn we ons heel bewust van het belang van uptime. Dankzij redundante uitvoering van de essenties als stroom, datatoevoer en koeling. We garanderen een uptime van 99,982% (Tier III).  

Duurzaam 

Als datacenter verbruiken we zo min mogelijk energie. Daarom koelen we de datazalen met buitenlucht in plaats van leidingwater. Ook gebruiken we 100% groene stroom en biodiesel voor de noodaggregaten.  

Maar daar houdt het niet op. Elke dag zijn we bezig om te kijken hoe het nog duurzamer kan. Een van onze maatregelen is door de luchtvochtigheid zo laag mogelijk te houden. De norm in datacenters is 80%. Wij houden deze binnen de range 30% tot 60% en maximaal 70%. Daarmee vertragen we corrosievorming op uw hardware. Behalve de luchtvochtigheid monitoren we scherp op stofdeeltjes en minimale temperatuurwisselingen. Met al deze maatregelen doen wij er alles aan om de levensduur van uw hardware te verlengen. Dat is goed voor u, maar ook voor het milieu!  

Meer over onze duurzaamheidsprojecten vindt u op de pagina Duurzaamheid.  

Bytesnet Rotterdam – Schuttevaerweg 48, 3044 BB Rotterdam

Meer weten? Neem contact op met Anthony!

Nieuwsgierig naar ons state-of-the-art datacenter? Neem gerust contact op met ons, wij staan je graag te woord!