Primary Menu
GECERTIFICEERDE VEILIGHEID, CONTINUÏTEIT EN BETROUWBAARHEID
Als deskundige partner wil Bytesnet, samen met haar partners, haar klanten optimaal faciliteren.

Kwaliteit, Informatiebeveiliging en Milieu zijn de rode draad van onze propositie. Daarbij is het belangrijk om onafhankelijk vast te stellen dat onze dienstverlening voldoet aan de hoogste normen op deze gebieden. Bytesnet is dan ook gecertificeerd voor de volgende normen: ISO 27001:2013, NEN7510 (beide Informatiebeveiliging), ISO 9001 (Kwaliteit) en ISO 14001 (Milieu).

TWIN DATACENTER CONCEPT
Waarschijnlijk beschikt u al over een redundante ICT omgeving. Deze omgevingen onderbrengen bij een datacenter is veiliger, betrouwbaarder en kosten efficiënt. Het liefst bij één aanbieder zodat u ook een uniform contract heeft.

Naast technische redundantie is het echter ook van belang dat uw ICT componenten en data beschikbaar blijven indien een datacenter waar u het hart van uw bedrijf heeft ondergebracht in bedrijfseconomische problemen komt. Hiervoor heeft Bytesnet een uniek Twin Datacenter concept ontwikkeld. Wij werken hiervoor samen met regionale collega datacenters welke beschikken over dezelfde certificeringen.

U houdt één aanspreekpunt en één contract, maar uw tweede omgeving bevindt zich in een datacenter van een andere eigenaar, welke bij een bedrijfseconomische calamiteit uw contract overneemt. Dit noemen wij Bedrijfseconomische redundantie©.

SMART ACCESS©
Bytesnet biedt haar klanten rackruimte in Private cages of Shared Corridors.

Private cages zijn ruimtes die gescheiden zijn door een hekwerk en uitsluitend toegankelijk zijn voor de klant die deze ruimte huurt. Om de klanten in de Shared Corridors ook een uitgebreide beveiliging op rackniveau te kunnen bieden heeft Bytesnet Smart Access© ontwikkeld. De racks worden dan voorzien van paslezers in plaats van de standaard cijfersloten. Met deze oplossing krijgt u inzicht in wie er wanneer uw rack(s) heeft geopend en regelt u zelf het toegangsbeheer voor uw rack(s).

Medewerkers en certificeringen

Onze belangrijkste assets zijn onze mensen. Bytesnet medewerkers zijn betrokken en bereikbaar. Om een goede partner voor onze klanten te zijn willen we niets aan het toeval overlaten. Naast de management systemen leiden we onze mensen dan ook op tot echte datacenter specialisten. En dat stopt niet bij de technische medewerkers.

Onze medewerkers beschikken allemaal over een VOG en hebben daarnaast de volgende datacenter gerelateerde certificeringen:

Operations Manager: NEN3140 VOP, CDFOM (Certified Datacenter Facilities Operations Manager), ESD certificaat, BMI certificaat, EHBO certificaat
Senior Datacenter Engineers: NEN3140 VOP, CDCE (Certified Datacenter Expert), ESD certificaat, BMI certificaat
Datacenter Engineers: NEN3140 VOP, CDCS (Certified Datacenter Specialist, ESD certificaat, BMI certificaat
Junior Datacenter Engineers: NEN3140 VOP, CDCP (Certified Datacenter Professional), BMI certificaat

Daarnaast hebben onze administratief medewerkers de volgende datacenter gerelateerde certificaten: NEN3140 VOP, BHV certificaat.

Verder hebben onze twee Senior Datacenter Engineers ieder een eigen specialisatie. De een is IPMA D (Internationaal project Management) gecertificeerd en de andere heeft als een van de weinigen in Nederland onlangs zijn ANSI/TIA 942 Audit certificaat behaald (ontwerpen van Datacenters tegen TIER normen).

Certificeringen