ISO-Certificaten

Certificeringen bij Bytesnet: Een garantie voor kwaliteit en veiligheid

 

Als fundament van een veilige en digitale duurzame samenleving en aanbieder van datacenterdiensten in Nederland, is het van groot belang om te voldoen aan relevante ISO-certificeringen. Door te voldoen aan deze wereldwijde normen en daarmee het naleven van wet- en regelgeving, verbetert certificering de operationele efficiëntie en biedt het een zekerheid voor onze klanten. Daarom voldoen wij aan de vereisten van deze normen en blijven wij ons inzetten voor de hoogste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden in de sector.

ISO – 9001:2015 – Kwaliteitsmanagement

De ISO 9001:2015 is een wereldwijde norm voor kwaliteitsmanagement die organisaties ondersteunt bij het opzetten, implementeren, onderhouden en voortdurend verbeteren van hun kwaliteitsmanagementsysteem. Het doel is om klanttevredenheid te waarborgen en hun concurrentiepositie te versterken. Door te voldoen aan de eisen van de norm kunnen organisaties hun processen optimaliseren en de kwaliteit van hun producten en diensten verbeteren, wat bijdraagt aan hun succes en groei op de lange termijn.

ISO – 14001:2015 – Milieumanagementsystemen

De ISO 14001:2015 is een wereldwijde norm voor milieumanagementsystemen die organisaties ondersteunt bij het beheren en verminderen van hun milieu-impact. Door te voldoen aan de eisen van de norm kunnen organisaties voldoen aan wettelijke en regelgevende vereisten en hun milieuprestaties continu verbeteren. Het doel is om de ecologische voetafdruk van de organisatie te verkleinen, wat niet alleen bijdraagt aan een beter milieu, maar ook aan een verbeterde reputatie en vertrouwen bij klanten en andere belanghebbenden. Ook dit is onderdeel van onze bijdrage aan een veilige en digitale duurzame samenleving. Meer weten over onze duurzame datacenters? Bekijk onze pagina duurzaamheid.

ISO/IEC 27001:2013 – Informatiebeveiliging

De ISO/IEC 27001:2013 is een wereldwijde norm voor informatiebeveiliging die organisaties ondersteunt bij het opzetten, implementeren, onderhouden en continu verbeteren van hun informatiebeveiligingsbeheersysteem. Het doel is om vertrouwelijke informatie te beschermen, de beschikbaarheid van informatie te waarborgen en de integriteit van informatie te waarborgen om zo de belangen van klanten en andere belanghebbenden te beschermen. Door te voldoen aan de eisen van de norm kunnen organisaties hun informatiebeveiliging op een gestructureerde en systematische manier aanpakken, wat bijdraagt aan het opbouwen van vertrouwen bij klanten en het beschermen van hun reputatie.

ISO/IEC 27701:2019 – Privacy Information Systems

De ISO/IEC 27701:2019 is een wereldwijde norm voor Privacy Information Management Systems (PIMS) die organisaties ondersteunt bij het opzetten, implementeren, onderhouden en continu verbeteren van een PIMS om zo te voldoen aan de relevante privacywetgeving en de bescherming van persoonlijke informatie te waarborgen. Door te voldoen aan de eisen van de norm kunnen organisaties hun privacybeheer op een systematische en gestructureerde manier aanpakken, wat bijdraagt aan het opbouwen van vertrouwen bij klanten en het beschermen van hun privacyrechten.

NEN 7510-1:2017 + A1:2020 – Informatiebeveiliging in de zorg

NEN 7510-1:2017 + A1:2020 is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorgsector. Het bevat specifieke eisen en richtlijnen voor de bescherming van medische en persoonlijke gegevens van patiënten en andere belanghebbenden in de zorg. Een certificering volgens deze norm toont aan dat de zorginstelling voldoet aan de eisen en richtlijnen voor informatiebeveiliging in de zorg en daarmee de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van patiëntgegevens waarborgt. Het beschrijft onder andere het opzetten en implementeren van een informatiebeveiligingsbeleid, risicomanagement, toegangsbeveiliging, beveiliging van communicatie, beveiliging van systemen en toepassingen, continuïteitsbeheer en incidentenbeheer.

SAE3402 type II certificaat – Assurance-rapportage

Het SAE3402 type II certificaat is een wereldwijd erkende norm voor assurance-rapportage van uitbestede diensten. Het is bedoeld voor organisaties die uitbestede diensten leveren, zoals datacenters. Het certificaat helpt bij het beoordelen van de effectiviteit van de interne controles die door de organisatie worden gebruikt om te voldoen aan de vereisten van hun klanten. Door te voldoen aan de vereisten van de norm, kunnen datacenters het vertrouwen van hun klanten winnen door het aantonen van de effectiviteit van hun interne controles en het waarborgen van de integriteit en vertrouwelijkheid van de gegevens die aan hen zijn toevertrouwd.

 

De bovengenoemde certificaten zijn zowel geldig voor ons Datacenter in Rotterdam als voor ons Datacenter in Groningen

Meer weten? Neem contact op met Anthony!

Wil je meer informatie over onze certificeringen? Neem dan contact met Anthony, hij staat je graag te woord!