HPC Storage

High Performance Opslagcapaciteit

Bytesnet biedt ultra snelle High-Performance-Storage in samenwerking met WEKA. Het unieke parallelle file system en de ondersteuning van alle protocollen zorgen voor een efficiëntere inzet van HPC-kracht, wat resulteert in kostenbesparingen en snellere resultaten. Bytesnet’s WEKA Storage-as-a-Service is eenvoudig te beheren, schaalbaar en veilig. Het opslaan van data in Nederland waarborgt bovendien privacy en voldoet aan de AVG. Bytesnet is volledig gecertificeerd en biedt een one-stop-shop voor High Performance Computing en Storage.

Flat fee

In tegenstelling tot andere aanbieders betaalt u bij ons alleen voor de hoeveelheid opgeslagen data (in Tera- en Petabytes). Wij brengen geen kosten in rekening voor de datadistributie tussen storage en compute.

Scale up, scale out

Onze storage is eenvoudig uit te breiden in capaciteit (scale up) en sneller te maken door taken naast elkaar uit te voeren (scale out). Ook kunt u hot-, warm- en cold geclassificeerde data opslaan op het juiste medium tegen de juiste kosten.

Opslag in Nederland

Uw data wordt opgeslagen in d'ROOT, ons datacenter in Groningen. Uw analyses en data blijven binnen Nederland. In elke situatie, ook als u overschakelt naar een andere machine.

High-Performance-Storage. Super snel, veilig, 100% NL & groen!

Toenemende complexiteit en hoeveelheid data vragen om nieuwe aanpak

De wereld van vandaag de dag vraagt om steeds snellere ontwikkeling, real time analysis, time-to-market terwijl de vraagstukken juist steeds complexer worden. Door toepassingen met AI en ML is met name de hoeveelheid data waarmee we werken de laatste jaren exponentieel toegenomen. En niet alleen is de hoeveelheid data toegenomen ook de samenstelling van de data is veranderd. Die trend zet de komende jaren zeker door. Dat vraagt om een nieuwe manier om met dergelijke ‘work-loads’ om te gaan. Nu en in de toekomst.

Krachtige infrastructuur door combinatie van HPC en WEKA Storage

Alleen (grafische) rekenkracht is als antwoord hierop niet meer voldoende. Bytesnet levert al geruime tijd High Performance Compute (HPC) oplossingen, maar dit combineren we nu met een High Performance Storage platform van WEKA. Dit resulteert in de krachtigste, best schaalbare en snelste infrastructuur voor uw (onderzoek) toepassing.

Baanbrekende through-put en efficiënte datastromen met WEKA storage

WEKA storage is baanbrekend en ongeëvenaard op gebied van through-put. De I/O verwerking is extreem snel met ultra lage latency vanwege het unieke design van het parallelle file system. Bovendien worden alle belangrijke protocollen ondersteund, waaronder NFS en Posix, SMB, S3, GPU Direct Storage & HDFS. Doordat er een optimale data-stream ontstaat tussen compute en storage zorgt deze oplossing voor een ca. 30% tot 60% efficiëntere inzet van onze HPC-power.

Kostenbesparing, snelle resultaten en duurzaamheid met Bytesnet’s WEKA Storage as a Service

Dat scheelt voor u als gebruiker niet alleen fors in de kosten, maar zorgt ook voor sneller resultaat en draagt daardoor bij aan verduurzaming. Met Bytesnet’s WEKA Storage as a Service komt een eenvoudig te managen, uitermate schaalbaar en toekomst vast storage-platform tot uw beschikking tegen sterk concurrende tarieven. Bovendien wordt uw data veilig opgeslagen in Nederland. Voor veel onderzoeksinstituten en publiek-private instellingen die werken met data- of beeldanalyses en patroonherkenning een belangrijke reden om te kiezen voor High-Performance-Storage bij ons.

 

Wat kunt u van ons verwachten?

Op Nederlandse bodem 

Data ten behoeve van onderzoek bevat vaak gevoelige informatie. Zowel voor de organisatie als voor de personen in kwestie. Volgens de AVG is het uw taak als eigenaar om te waarborgen dat deze alleen toegankelijk is voor wie toestemming heeft. Slaat u uw data op in de public cloud, dan geldt daarvoor de Amerikaanse wetgeving wanneer de cloudprovider een Amerikaans bedrijf is. Dat betekent dat de NSA en andere Amerikaanse overheidsinstanties volgens de Cloud Act toegang mogen eisen tot data buiten de landsgrenzen. Ook die van uw organisatie. Slaat u uw data op in ons datacenter in Groningen dan is deze inmenging niet mogelijk. Bovendien reist uw data minder ver. Dat is niet alleen beter voor de privacy maar ook voor het energieverbruik. 

Certificering 

Bytesnet is een van de meest gecertificeerde aanbieders van datacenterdiensten in Nederland. Wij beschikken over ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001 (milieu), ISO 27001 (gegevensbescherming) en als eerste datacenter in Nederland over ISO 27701 (privacy). Daarnaast ook over ISAE 3402 II en NEN 7510 (verbijzondering ISO 27001 voor de zorg).

One stop shop 

Ons streven is bij te dragen aan innovatie door onderzoeksinstituten en commerciële bedrijven een one stop shop te bieden voor High Performance Computing. Wij zorgen voor hardware en de infrastructuur, zodat u zich kunt richten op onderzoek en analyses. 

Meer weten over HPC - opslag?

Ons salesteam kan u meer vertellen over HPC - opslag. Neem contact voor een vrijblijvend gesprek.

HPC Compute

Extra rekenkracht wanneer u dat nodig hebt.

Data Analytics & AI

Onze (brein)kracht voor uw algoritmes.